Opel bo nadaljeval zgodbo o uspehu v kompaktnem razredu s predstavitvijo nove Astre Sports Tourer (IAA). Najnovejši med karavani kompaktnega razreda se postavlja z enakimi naprednimi tehnologijami kot petvratna različica.

Zgradba Astre Sports Tourer  je zasnovana popolnoma na novo in ima do 200 kg manjšo maso, v primerjavi z avtomobilom prejšnjega rodu. Karavan bodo gnali izključno motorji nove generacije. Zato bo Astra Sports Tourer bolj poskočna in bolj zabavna v vožnji, ob sočasnem zmanjšanju porabe goriva.

Astra Sport Tourer bo kupcem na voljo s sistemom Opel OnStar in novim informacijsko zabavnim sistemom IntelliLink, z ultramodernimi, vseobsegajočimi možnostmi povezovanja. Ponudbo bodo plemenitili še številni sistemi varnosti in asistence, doslej znani le v avtomobilih višjih razredov. Astra Sports Tourer bo ob vsem pritegnila poglede tudi s svojo elegantno, čisto, atletsko podobo. Z notranjostjo odkriva kako je mogoče povezati inteligentni dizajn z dovršeno opremljenostjo. Karavan nove generacije ima enake zunanje mere (4,7 m), kot ta, ki ga zamenjuje, vendar je občutno prostornejši. Ob večjem prtljažniku (do 1630 L), zagotavlja več udobja tako vozniku, kot potnikom.

Opel v novi Astri Sports Tourer ponuja ekstremno praktične novosti, ki se bodo izkazale, oziroma bodo nudile pomoč uporabnikom v vsakdanji uporabi. Prvič doslej je mogoče odpreti vrata prtljažnika povsem prostoročno, tudi brez daljinskega upravljavca. V kombinaciji s Keyless Open je vrata prtljažnika mogoče odpreti s premikom noge, oziroma z majhno, le nakazano brco pod zadnjim odbijačem. Na enak način se vrata prtljažnika tudi zaprejo. Sistem zmore odkriti oviro in zaustaviti zapiranje v primeru nevarnosti. Ob tem je mogoče vrata prtljažnika odpreti s posebnim gumbom zraven voznika, oziroma z daljinskim upravljavcem ključa.

astra sportstourer1

Ponudba motorjev z močmi od 70 kW/95 KM do 147 kW/200 KM prav tako doda svoje vsem novim značilnostim. Sport Tourerja bodo gnali le motorji nove generacije. Dizli in bencinski motorji z delovno prostornino od enega do 1,6 litra. Na avtomobilski razstavi IAA bo premierno predstavljen novi 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo, ki bo umeščen v vrh motorne ponudbe Astre Sports Tourer. Zgorevalni prostor motorja največje moči 147 kW/200 KM zmore brez težav tlak 130 barov in s pomočjo funkcije overboost, doseže izjemen navor 300 Nm.

Na Astro Sports Tourer tradicionalno odpade okrog 30 odstotkov prodaje vseh Aster v Evropi. Poglavitni kupci so vozniki službenih avtomobilov z družinami, ki želijo združiti uporabno veliki prtljažnik z velikim udobjem v vožnji. Največji trgi za uporabne karavane so Nemčija, Velika Britanija in Italija.