V petek, 6. novembra, je Denis Le Vot, komercialni direktor za evropsko območje G9 gospe Jody Panov predal ključe 3,5-milijonte Dacie od leta 2004 začetega preporoda te znamke. Jody Panov, poročena mati dveh otrok, je odtlej srečna lastnica Dacie Sandero Stepway, ki je njen prvi nov avtomobil doslej.

Dacia: več kot deset let uspehov

V malo več kot desetih letih je Dacia v Evropi in na območju Sredozemlja skupno prodala že preko 3,5 milijona vozil.


Dve leti po celoviti prenovi svoje ponudbe znamka Dacia nadaljuje svojo rast. V prvi polovici leta 2015 je prodaja vozil znamke Dacia zrasla za 10,1 odstotka na 290.024 vozil.

V Evropi je prodaja zrasla za 5,5 odstotka in v prvem polletju dosegla 205.436 vozil. Dacia je v Franciji s 5,3-odstotnim tržnim deležem čvrsto zasidrana na petem mestu med znamkami osebnih avtomobilov in na četrtem mestu po prodaji fizičnim osebam.

Med 44 državami, kjer prodajajo vozila znamke Dacia, je v 19 državah v prvem polletju letos prodaja dosegla rekordno raven.

Rastoča skupnost kupcev

Poleg prodajnih uspehov se je Dacia izkazala tudi z veščino združevanja svojih kupcev. Ti se v številnih državah zbirajo, da bi delili in izmenjevali svoje izkušnje, ki so osredotočene na tri skupne vrednote: odprtost duha, enostavnost in velikodušnost.

Na prireditvah, ki jih pripravljajo v več državah, se zbere tudi po več tisoč kupcev, ki izkazujejo svojo navezanost na znamko. Prireditve Veliki rojstni dan Dacie v Franciji se je udeležilo enajst tisoč ljudi, šest tisoč obiskovalcev se je zbralo na Češkem, na ogromen piknik Dacia je na Danskem prišlo tri tisoč, v Nemčiji pa 3.400 ljudi. Za proslavitev desete obletnice znamke so v Maroku pripravili koncert Khaleda, mednarodnega zvezdnika zvrsti glasbe raï, ki ga je v živo poslušalo 4.500 obiskovalcev, na televiziji pa več sto tisoč gledalcev.

Te družabne prireditve so vsako leto bolj priljubljene, saj z izrazito sproščenim družabnim vzdušjem omogočajo vzpostavitev posebne zveze med kupci in znamko.

V komaj petih letih je Dacia na družbenem omrežju Facebook nabrala že skoraj 2,8 milijona sledilcev.