Povsem prenovljena Nissan NP300 Navara je prestižno mednarodno nagrado Pick-up Award 2016 osvojila na slovesnosti v francoskem Lyonu.

Nissanov novi pickup je premagal močna tekmeca, Mitsubishi L200 in Ford Ranger. Žirija je pohvalila zmogljivost na cesti in terenu, moč motorja ter nakladalno zmogljivost.

Nova NP300 Navara je v okviru mednarodnega tekmovanja opravila strogo testiranje ter prepričala s svojo zmogljivostjo na cesti in na terenu ter z odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo. Pickupe so testirali tudi kot delovna vozila in med drugim primerjali njihovo vlečno zmogljivost.

Novi NP300 Navara zagotavlja udobje in prefinjenost po zgledu mestnih terencev, ob tem pa ohranja Navarino prepoznavno zmogljivost na terenu ter vzdržljivost in nosilnost.

Njegovo robustno ogrodje vključuje zajeten nabor novosti, vključno z novim sistemom zadnjih obes s petimi vodili in spiralnimi vzmetmi pri različici z dvojno kabino ter prepričljivo tovorno ploščadjo, ki je 67 mm daljša kot pri prejšnjem modelu.

Vozilo je opremljeno z bogato, inovativno in cenovno dostopno tehnologijo, kot sta sistem  4ih kamer (AVM) in sistem za zaviranje v sili (FEB), kar je edinstveno na trgu pickupov, za še boljšo vodljivost in priročnost.