Kia je za kar tri svoje najnovejše modele – veliki SUV Sorento, limuzina Optima in koncept Trail’ster (nastal na osnovi modela Soul) – prejela prestižne nagrade GOOD DESIGN 2015 v kategoriji prevoznih sredstev. To je drugo leto zapored, da je Kia prejela priznanja GOOD DESIGN za tri svoje modele, saj so bili lansko leto nagrajeni luksuzna limuzina Kia K900 (ponekod jo imenujejo ‘Quoris’), električni Soul EV in koncept GT4 Stinger.
Žirija GOOD DESIGN, ki jo sestavljajo neodvisni strokovnjaki s področja dizajna, avtomobilske industrije in medijev, poznavajoč in pokrivajoč dizajn, je Kiine modele ocenjevala na osnovi različnih kriterijev – inovativen dizajn, nove tehnologije, oblika, materiali, izdelava, koncept, uporabnost, energetska učinkovitost in okoljska občutljivost.

kia soul EV 2188

Kiin globalni oblikovalski oddelek, ki ga od leta 2006 vodi Peter Schreyer, je prejel številna priznanja za svoje dobro opravljeno in inovativno delo, ter za prispevek h Kiini nenehni rasti v zadnjih letih.

GOOD DESIGN, ki zdaj šteje že 65 let, je najstarejše in najprestižnejše svetovno priznanje. Nagrade GOOD DESIGN, ki jih podeljujejo od leta 1950, nagrajujejo najbolj inovativne in najnovejše oblikovalske stvaritve s področja industrije, izdelkov in grafike z vsega sveta. Vsako leto nagradijo oblikovalce in izdelovalce iz približno 50 držav, v preteklosti so bili tako različni nagrajenci – od sponke za papir do Boeingovega letala 787 Dreamliner in Nasinega vesoljskega plovila.