Z brezplačno otroško igrico Goodyear Crossroad Safety do večjega poznavanja prometnih pravil  

Otrokom je na voljo nova inovativna igrica Goodyear Crossroad Safety, s katero se lahko na zabaven in učinkovit način naučijo prometnih predpisov. Igrica je zasnovana v privlačnem slogu risank, skozi njo pa najmlajši osvojijo osnovna pravila, ki veljajo v prometnih križiščih. Goodyear je osnovo za igrico razvil v sklopu projekta Za varnost otrok in želi z njo prispevati k varnosti otrok v vsakodnevnem cestnem prometu.

Igrica je brezplačno na voljo v trgovinah App Store na povezavi:

https://itunes.apple.com/us/app/goodyear-crossroad-safety/id1041788531?mt=8   in Google Play na povezavi:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.getworksmedia.crossroadsafety&hl=en.

Hiter pregled igrice:

  • PRIVLAČNI LIKI: Ljubki liki, ki jih otroci hitro vzljubijo, naredijo igrico nadvse privlačno.
  • REŠEVANJE DEJANSKIH SITUACIJ V KRIŽIŠČIH: Vsi primeri, ki jih je treba razrešiti, so vzeti iz dejanskega vsakodnevnega prometa.
  • GLAVNI CILJ: Otroci morajo ugotoviti, v kakšnem zaporedju morajo avtomobili peljati skozi križišče.
  • REZULTATI IN OCENA: Osvajanje znanja temelji na igri, sodelujoči pa so na svojo napako opozorjeni brez ocenjevanja ali zbiranja točk.
  • IGRICA ZA “NEPISMENE”: Igrica je primerna tudi za otroke, ki še ne znajo brati, saj ne vsebuje nobenih besedilnih menijev ali sporočil. Način premikanja po igrici je preprost in uporabniku prijazen.
  • 10 RAVNI KRIŽIŠČ: Igrica zaenkrat vsebuje deset različnih situacij v križišču, za prihodnje pa načrtujejo še več preprostih in zapletenih primerov.