Mercedes razred E se v deseti generaciji predstavlja kot najpametnejša poslovna limuzina, ki samodejno menja vozni pas, tempomat prilagaja omejitvam hitrosti, se sam izogne oviri ter ponuja prvovrstno udobje v potniški kabini.

Oblikovno je razred E povzel linije večje limuzine S in manjše C. Uteleša sodoben stil in kultivirano športnost. Nekakšna sredina prej omenjenih limuzin. Oblika pa se ponaša z najnižjim koeficientom upora doslej, 0,23. Podobno križanje limuzin je opaziti v notranjosti, kjer je zgornji del armaturne plošče povzet po razred S in spodnja konzola po razred C. mercedes e 17

Stopnje opreme zunanjosti in notranjosti ostajajo tri. Avantgarde, Exclusive in AMG. Paketi pa ponujajo možnost sestavljanja kombinacij zunanjosti in notranjosti, denimo, AMG zunanjost in Exclusive notranjost. Serijsko pa ima razred E v notranjosti kar 64 različnih barv osvetlitve. 

Posamezne lastnosti razreda E so intuitivne multifunkcijske tipke na volanskem obroču, kokpit z dvema velikima 31,2 centimetrskima zaslonoma, masažna funkcija ENERGIZING, ki med drugim omogoča masažo vročih kamnov. Poleg zabave pa E ponuja ogromno varnosti in korak k samodejni vožnji s sistemom DRIVE PILOT. Za varno vožnjo ponoči skrbijo MULTIBEAM LED žarometi s 84 led diodami, sistem PRE-SAFE pa avtomobil pripravi na trk in ublaži njegove posledice.

mercedes e 11

Motorizacija razreda E je sestavljena iz dveh dizelskih motorjev in enega bencinskega motorja. E 220 d je vstopni dizel s 143 kW (194 KM), sledi mu E 350 d z 260 ‘konji’. Bencinske barve zastopa E 200 z močjo 135 kW (184 KM). Vsi motorji so spojeni z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Tekom leta se bodo paketi pridružili še priključni hibrid ter E 43 AMG.

Vstopna cena razreda E znaša 47.720 evrov za model E 200. Za dizelsko različico E 220 d bo potrebno odšteti vsaj 49.590 evrov. Trenutno najmočnejši E 350 d pa se ceni na 63.850 evrov.