Opel Insignia je z nadvse skromno porabo poskrbela za rekord v varčnosti v srednjem razredu. Opel glede na opremo limuzine z 1,6-litrskim dizelskim motorjem s 100 kW/136 KM uradno navaja kombinirano porabo 3,8–3,9 litra na 100 km (99–104 g CO2/km).

V Nemčiji sodi ta model v razred učinkovitosti A+, neodvisni strokovnjak iz Švice pa je dokazal, da je možno v srednjeevropskih prometnih pogojih voziti celo znatno bolj varčno. Felix Egolf, nekdanji pilot Airbusa, je član skupnosti ‘hypermilerjev’, ki si stalno prizadeva za doseganje novih minimalnih vrednosti porabe. Na svoji poti od Alp do Severnega morja in nazaj je na 100 kilometrov porabil samo 3,46 litrov dizelskega goriva. Skupno je z enim rezervoarjem goriva prevozil 2.111 kilometrov.

2016 04 13_Insignia-rekordna-pot-2


Egolf se je na pot odpravil 6. aprila, motor je zagnal v Luzernu. Čez Schwarzwald z najvišjo točko poti (1060 m) je potoval do Oplovega sedeža v Rüsselsheimu, kjer je poklepetal s podpredsednikom družbe GM za pogonske sisteme v Evropi, Christianom Müllerjem. “Ko je Felix Egolf prispel v Rüsselsheim, je merilnik količine goriva v Insignii še vedno kazal skoraj povsem poln rezervoar. Prvih 429 kilometrov poti je prevozil s povprečno porabo samo 3,2 litra na 100 km, pri povprečni hitrosti 76 km/h.

Pot je Egolfa nato ob varčni vožnji vodila v Münster, Oldenburg in vse do mesta Cuxhaven na obali Severnega morja. Vračal se je mimo Hannovra, Kassla in St. Gallena ter 8. aprila uspešno prispel na cilj v Zürichu.