Bavarci so zakrili starostne gubice seriji 3 Gran Turismo. Po lanski prenovi serije 3 v limuzinski in karavanski izvedbi, je svež veter ujel najdaljšega predstavnika serije v medosju.

Pričakovano iz že vidnih posodobitev na limuzini in karavanu, je prav tako GT dobil malenkostne posodobitve zunanjega ter notranjega videza. Več novosti je na tehnološkem in motornem področju.

Na sprednjem koncu so nova svetila, ki zdaj svetijo v popolni LED tehniki. Pikolovci bodo zaznali rahlo spremenjene zadnje luči, odbijače ter pragova. Bolj pestra bo odslej ponudba litih platišč in barvnih odtenkov. Pri izbiri M izgleda bo denimo možno naročiti Estoril modro barvo.

2017-BMW-3-Series-GT-5

Potniška kabina se pohvali z višjim nivojem kakovosti izdelave ter zbranih materialov. Na voljo bo več barvnih odtenkov usnja, dekorativnih elementov in barvnih kombinacij potniške kabine. Posodobljen je izgled instrumente plošče, nov je zaslon prikaza klimatske naprave in osrednji zaslon, ki mu bomo lahko ukazovali z gestami.

Pri nas bo na voljo posodobljena motorna paleta prisilno polnjenih motorjev. Bencinske različice so 320i (184 KM) 330i (252 KM) in 335i (326 KM), dizelske pa se raztezajo od 318d (150 KM) do 335d (313 KM). Novost v ponudbi je 325d s 224 KM.

Posodobljena ‘trojka’ GT bo v salone zapeljala konec poletja.