Po treh letih je napočil čas za prenovo vsestranskega Peugeotovega modela 2008. Slednji je v salonih prepričal že več kot 2.000 kupcev in kot kažejo svetovni trendi, naj bi jih v prihodnje še več.

Prenovljeni 2008 bo nove stranke privabljal z robustnejšim stilom prednjega dela, kjer je spremenjena maska hladilnika, pokrov motorja, svetila ter odbijač.  Na zadku so zdaj svetil v LED tehnologiji, ki ponazarjajo levje kremplje. Posodobljena je tudi barvna paleta ter kolekcija litih platišč.

V notranjosti večjih oblikovnih sprememb ni. Vozniku in potnikom je v pomoč tudi izboljšan informacijsko zabavni sistem s 7-palčnim zaslonom na dotik, s podporo za Apple Carplay in s sistemom MirrorLink, pri bolje opremljenih različicah pa si bo mogoče omisliti tudi oblazinjenje v usnju. Voznikovo okolje še vedno ostaja pri znani arhitekturi i-Cockpit.

hdr

Za večjo varnost v mestnem okolju ima Peugeot 2008 proti doplačilo vgrajen sistem Active City Brake, ki samodejno zavira ob nevarnosti naleta do največ 30 km/h. Omeniti velja tudi kamero na zadku (207€) in pomočnika pri parkiranju Park Assist (575€ skupaj s kamero), ki nudi funkcijo samodejnega parkiranja. Za dodatne 502€ doplačila v francoski tovarni Mulhouse, kjer dnevno izdelajo okrog nekaj več kot 700 primerkov, v 2008 vgradijo tudi sistem za nadzor oprijema Grip Control, ki je na voljo tako pri bencinskih kot dizelskih motorjih in pri ročnih ter samodejnih menjalnikih. Izjema sta le najšibkejša bencinski in dizelski motor.

Motorna paleta ostaja enaka. Na voljo so znani motorji z Euro6 oznako in z razponom moči od 55 do 96 kilovatov. Kupci bodo tudi v prihodnje izbirali med tremi paketi opreme, Acces, Active in Allure, v nekaj mesecih pa se ponudbi pridružuje še paket Style.

Cena vstopnega modela je 14.109 evrov. Več pa v priloženem ceniku.

Cenik – Peugeot 2008