Citroënova produktna ofenziva pod okriljem načrta ”Push to Pass” se nadaljuje. Francoski proizvajalec vozil je najavil prihod novega križanca, ki bo s proizvodnih trakov zapeljal leta 2018.

V okviru znamkine dinamične preobrazbe bomo v naslednjih 18 mesecih videli prihod štirih novih modelov. Vozilo, ki ga zaenkrat označuje ime ”C84 project”, bo slonelo na vsestranski arhitekturi EMP2. Zakaj vsestranska? Novo prilagodljivo arhitekturo si namreč deli širok spekter modelov, od kombijevskega SpaceTourerja, tovornega Jumpyja, pa vse do križanca 3008.

Novega križanca bodo proizvajali v obratu Rennes v Franciji, kjer se mu bosta pridružila še nova generacija 5008 in Citroën E-Mehari. Za dvig letne kapacitete iz 60.000 na 100.000 vozil bodo v obrat vložili 100 milijonov evrov. Pri PSA so obrat v Rennesu izbrali na podlagi nekajmesečnih študij, ki so pokazale na prilagodljivost in zavzetost tovarne za nadgradnjo. Z deli bodo pričeli v začetku prihodnjega leta ter jih zaključili leto kasneje.

”Odločitev, da bomo proizvajali to novo vozilo v obratu Rennes, kaže, da so delničarji pripravljeni sodelovati za varnejšo prihodnost obrata, ki lahko ustvari zmogljivostne pogoje in nenehen razvoj v učinkovitosti,” je dejal Carlos Tavares, izvršni predsednik skupine PSA.

Kljub temu, da si Francozi želijo kar se da hitro razkriti novega križanca, podrobnosti zaenkrat ostajajo skrite. A če želijo začeti z izdelavo v letu in pol, bomo na cestah lahko že kmalu videli prve zakrite prototipe.