Tokrat se je lotil prenovljenega Clia RS Trophy in ga opremil z ekskluzivnim izpušnim sistemom. Slednji je edinstven v segmentu ter motorju zagotavlja prepoznaven zvočni pečat in zagotavlja še bolj živahno pospeševanje.

Novi Clio R.S. je v različici Trophy na voljo z dvema bencinskima motorjema z največjo močjo 200 oziroma 220 KM, ki sta povezana s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom EDC z dvojno sklopko in prestavnima lopaticama ob volanu. To je edini avtomobil v tem segmentu, ki je na voljo s tremi izvedenkami podvozja in kupcem ponuja možnost, da si svoj Clio R.S. izberejo po meri. Odločajo se  lahko za podvozje Sport s 17- ali 18-palčnimi platišči, ki je namenjeno vsestranski vsakdanji uporabnosti, bolj čvrsto podvozje Cup z 18-palčnimi platišči, ki ponuja izvrsten kompromis med potrebami vožnje po cesti in po dirkališču, ali podvozje Trophy z 18-palčnimi platišči, ki je v prvi vrsti namenjeno pristno uživaški vožnji in je spuščeno spredaj za 20 mm, zadaj pa za 10 mm.

renault-clio-rs-gt-line-flift-14-718x480

Motor z največjo močjo 200 KM je na voljo v kombinaciji s podvozjem Sport in Cup, močnejši motor z 220 KM pa s podvozjem Trophy. Različica Trophy z 220 KM ponuja najboljše zmogljivosti v tem razredu športnih avtomobilov, saj z mesta do hitrosti 100 km/h pospeši v 6,6 sekunde, 400 metrov z mesta prevozi v 14,5 sekunde, največja hitrost pa znaša 235 km/h.

Clio R.S. tudi pri opremi nadaljuje z uvajanjem inovacij brez primere v svojem segmentu, med katerimi so sistem za speljevanje Launch Control, sistem R.S. Drive, ki omogoča izbiranje med tremi načini vožnje (Normal, Sport in Race), aplikacija R.S. Monitor in hidravlične kompresijske zapore, ki so jih pri Renault Sport razvili za reli tekmovanja.

renault-clio-rs-gt-line-flift-12-750x374

GT Line: razločen slog

Novi Clio z razločnimi elementi paketa GT-Line dobi nemudoma prepoznaven športen videz. Clio GT-Line ima zračne reže v prednjem odbijaču v barvi Dark Metal, obrobe pragov modela Clio R.S., posebno oblikovana 16- ali 17-palčna platišča, kromirano izpušno cev in obrobo zadnjega odbijača v barvi Dark Metal. Clio GT-Line ima notranjost opremljeno s poudarkom na modri barvi, s perforiranim usnjem prevlečen volan je enak kot v Cliu R.S. a ima oznako GT-Line. Tudi sedeži s posebnimi prevlekami so prevzeti od Clia R.S. in s stopalkami iz aluminija dodatno poudarjajo športen videz avtomobila.

renault-clio-rs-gt-line-flift-10-718x480