Fiat je gospodarsko paleto vozil dopolnil z simpatičnim poltovornjakom. Osnovo si deli z Mitsubishijem L200, le da Fiat Fullback dopolnjuje segment pick-upov s kombinacijo funkcionalnosti in dizajna.

Njegove glavne značilnosti so tonska nosilnost, majhen obračalni krog in zmogljiv štirikolesni pogon. Po založenosti z dodatno opremo, varnostnih elementih in zvočno udobni potniški kabini pa dobro povzema osebna vozila, saj je v notranjosti poskrbljeno za udobje potnikov z dobrimi sedeži. ”Štima” tudi ergonomija, ne manjka multimedija z osrednjim zaslonom, USB vhod in Bluetooth povezljivost.

fiat-fullback-2


Fullback je v Sloveniji na voljo z enim 2,4-litrskim dizelskim motorjem (Euro6), v dveh različicah. Šibkejša 113-kilovatna verzija ima možnost dvo in štirikolesnega pogona, medtem ko je 133-kilovatni dizel za kupce na voljo zgolj in samo s štirikolesnim pogonom, pri obeh pa bo mogoče izbirati med 6-stopenjskim ročnim in petstopenjskim samodejnim menjalnikom z obvolanskimi ročicami. Pri izbiri štirikolesnega pogona je osnovi pogon speljan na zadnja kolesa, pri nekoliko bolj zahtevni podlagi je možno med vožnjo (do 100 km/h) preko vrtljivega stikala možno vključiti pogon na vsa kolesa, medtem ko blato in brezpotja zahtevata vklop reduktorja in zaporo sredinskega diferenciala.

Poltovornjak je na voljo v večih dolžinskih konfiguracijah. Dolžina je odvisna predvsem od karoserijske oblike. Podaljšana enojna kabina je v primerjavi z dvojno kabino krajša za centimeter. Še beseda o kesonu. Širok je 147 centimetrov in visok 47,5 centimetra. Pri podaljšani kabini je dolg 185 centimetrov, pri dvojni pa meri 152 centimetrov.

Pri Fiatu dodatno ponujajo nadgradnje v obliki trde strehe za keson, dve različici dvižnega trdega pokrova, tri različice mehkih pokrival kesona, športni drog iz nerjavečega jekla, vlečno kljuko in strešne nosilce.

Fiat Fullback je za slovenske kupce, z vključenim popustom 2.500 evrov, na voljo za 24.490 evrov, različica s štirikolesnim pogonom pa je vredna tisočaka več. Več informacij pa najdete v priloženem ceniku in tehničnih podatkih.

Cenik Fiat Fullback

Tehnični podatki Fiiat Fullback