Mercedes je z dvema konceptoma napovedal prihod pick-upa, oziroma razreda X. Koncepta predstavljata različni zgodbi, beli stilskega raziskovalca (Stylish Explorer), oker pa zmogljivega pustolovca (Powerful Adventurer).

Prvi predstavlja največji približek serijskemu vozilu z dvojno kabino, bogato opremljeno notranjostjo, športnimi odbijači in kar 22-palcev velikimi platišči. Drugi pa pustolovca z višjo oddaljenostjo od tal, dodatno zaščito podvozja in karoserije, širšimi koloteki in gumami za brezpotja.

Mercedes razkriva, da bo vstopni model v osnovi ponujal pogon na zadnji kolesni par, štirikolesni pogon pa bo na voljo za doplačilo. Motorna paleta bo sestavljena iz štirivaljnih bencinskih in dizelskih strojev. V6 bo na voljo pri najbolje opremljenih različicah. Ta bo lahko prevažal 1,1 tono in vlekel prikolico do 3,5 tone.


Pick up z zvezdo bo ponujal tudi reduktor, zapore diferencialov in napredno elektroniko stabilnosti in trakcije. Šasijo si bo delil z modeloma Nissan Navara oziroma Renault Alaskan, medtem, ko je Mercedes izpopolnil vzmetenje. Spredaj McPhersonovo vzmetenje, zadaj pa pet-točkovno vpetje.

Seveda ne bo manjkala razkošna oprema, saj kot je razvidno iz fotografij bo pick up precej podoben osebnim vozilom. Izdelava vozila je načrtovana za konec leta 2017, v Nissanovi tovarni v Barceloni