FOTO: Spet bomo lahko dirkali na novem asfaltu 130 kilometrov iz Ljubljane!

Na današnji novinarski konferenci je vodstvo Autodroma Grobnik potrdilo, da bodo poleti na dirkališču zabrneli delovni stroji, ki bodo preplastili skoraj 40 let star asfalt!

Avtomotodrom Grobnik je dobil zeleno luč za kredit v vrednosti 7 milijonov kun, poleg tega pa naj bi iz drugih sredstev za prenovo namenili še približno 2 milijona kun. Dela se bodo predvidoma pričela v mesecu juliju ter končala v prvi polovici avgusta 2017.

Hrvati bodo tako prenovili 56.000 kvadratnih metrov površine in za to porabili 9.500 ton asfalta. Dobra novica je tudi ta, da bo uporabljen nov asfalt manj grob in s tem posledično gumam bolj prijazen. Kljub manjši grobosti, pa bo asfalt, zaradi posebne kemične obdelave, vseeno nudil dober oprijem. Sprememb v zasnovi steze ne bo, saj naj bi bila steza tako zanimiva kot tudi zahtevna.

Vodstvo Avtomotodrom Grobnik pa po prenovi računa na večji obisk tujih moto-športnih navdušencev, več dogodkov z avtomobili ter sodelovanja s proizvajalci avtomobilov in motorjev. Vzporedno z obnovo steze bodo prenovili tudi bokse in tribune ter izboljšali storitve. Slednje naj bi se podražile za približno 15 odstotkov.

Eden izmed ciljev pa je tudi organizacija dirke za svetovno prvenstvo Superbike.

Končno bo Slovenija dobila pravo dirkalno pisto! – VIDEO KROGA

NOVO: Končno je tudi Slovenija dobila svoj komičen Trump video