Po merah moderne družine: Nova Opel Insignia Sports Tourer

Opel bo na ženevskem avtomobilskem salonu predstavil najbolj zaželen model med evropskimi kupci – Opel Insignio Sports Tourer.

Karavanski Sports Tourer ponuja 520 litrov prtljažnega prostora, kar je za 30 litrov več kot pri limuzini. S pomočjo zadnje klopi, ki se deli v razmerju 40:20:40, se odpre 1.638 litrov velik prtljažni prostor.

Glede na to, da karavan bazira na limuzinskem modelu Grand Sport, v primerjavi s starim modelom tehta kar 200 kilogramov manj. Podatek je še toliko bolj navdušujoč, če upoštevamo, da je novinec 73 milimetrov daljši (4.986 mm) in ima 92 milimetrov daljšo medosno razdaljo. Zaradi dodatnih centimetrov so podaljšali dolžino prtljažnika, ki sedaj meri več kot dva metra.

Motorno paleto bodo sestavljale 1,5- in 2,0-litrske bencinske različice ter 1,6- in 2,0-litrske dizelske motorne variante. Pri osnovnih različicah bo nameščen 6-stopenjski ročni menjalnik, opcijsko pa bo na voljo tudi 8-stopenjski samodejni menjalnik. Na seznamu doplačilne opreme bosta med drugim še prilagodljivo vzmetenje in štirikolesni pogon.


V Sloveniji lahko Insignio Sports Tourer pričakujemo letošnje poletje.

5 dejstev o novi Opel Insignii Grand Sport – #FOTO

Opel Insignia 2.0 CDTI Cosmo

Opel Insignia 2.0 CDTI Cosmo