2. Predlaga boljšo pot in komunicira z drugimi Audiji

Notranjost Audija A5 je moderno prečiščena z odlično ergonomijo ter razporeditvijo funkcij. Vgrajeni materiali so več kot odlični, prav tako pa tudi končna obdelava. Kupci imajo na voljo 5 paketov opreme. Osnovni Basis se lahko nadgradi v Sport ter naprej v S-Line ali pa v Design in dalje v Design Selection.

Serijska oprema vključuje LED žaromete, vozne profile Drive Select, podajalnik varnostnega pasu (Coupe), zagon motorja preko gumba in sistem za preprečevanja naleta ter samodejno zaviranje v sili. Še bogatejši je seznam dodatne opreme, kjer najdemo projekcijski zaslon, virtualni prikazovalnik, MMI multimedija, matrični LED žarometi, asistenčni sistemi, športni sedeži ter ozvočenje Bang&Olufsen.


Posodobljen navigacijski sistem pa nakazuje dolgoročno usmerjenost k samodejni vožnji. Po novem namreč navigacija, v primeru zastoja, kateri pot podaljša za več kot 7 minut, samodejno izbere novo pot. Navigacija si denimo tudi zapomni pot do pogostih ciljev ter zna določiti parametre poti, če imamo recimo priklopljeno prikolico. Audi Connect pa ob vzpostavljeni mobilni povezavi zbira podatke o razmerah na cesti (zastoji, obvozi, poledica, nevarnost..) in jih pošilja v Audijev center, od koder v 2-minutnem intervalu posredujejo informacije voznikom Audijev, ki vozijo v dotični okolici.