Seat bo okrepil svojo ofenzivo športnih terencev še s tretjim modelom

Modelska paleta španske znamke še naprej raste. Avtomobilski proizvajalec bo okrepil svojo produktno ofenzivo, ki se je začela z Ateco, še s tretjim modelom SUV, ki bo postal novi paradni konj znamke.

Novi terenec bo uvrščen en segment višje kot uspešna Ateca in bo na voljo tako s 5 kot tudi s 7 sedeži. Naprodaj bo od leta 2018 naprej.

Pred tem, v drugi polovici leta, bo znamka začela tržiti Arono, ki sodi v segment kompaktnih križancev, izdelovali pa jo bodo v Martorellu na isti platformi kot Ibizo. Proizvodnja novega športnega terenca, najavljenega danes, bo potekala v Volkswagnovi tovarni v Wolfsburgu, kar bo znotraj koncerna zagotovilo večje sinergije in maksimalno izkoriščenost platforme MQB A2, ki jo že uporabljajo v Wolfsburgu.

Luca de Meo, predsednik družbe Seat, je novi SUV najavil z velikim zadovoljstvom: “S tem avtomobilom bomo pridobili nove kupce, še dodatno povečali ugled znamke in si zagotovili možnosti za ustvarjanje večje razlike v ceni. Zasnovali ga bodo oblikovalci v Barceloni, proizvodnja pa bo potekala v Nemčiji. S tem se bodo vezi med Seat-om in Volkswagnom še dodatno okrepile.”


Z novim športnim terencem se bo modelska ofenziva nadaljevala tudi po letu 2017 in bo pripomogla k nadaljnjemu izboljšanju finančnih rezultatov znamke v prihodnjih letih. Podjetje je novi model najavilo med predstavitvijo letnih rezultatov. Z dobičkom iz poslovanja v višini 143 milijonov evrov je španska znamka v letu 2016 zabeležil najboljši rezultat v svoji zgodovini.

5 stvari, ki jih moraš vedeti o novem zapeljivem Seat Leonu

GTIII, RSSS, Cuupraaaaa! – Seat Leon Cupra 290

Seatova vstopnica v SUV svet