Nastopaško zmogljivi zvezdi – GLC 63 AMG ter GLC 63 AMG Coupe

Mercedes je pred začetkom salona v New Yorku predstavili divji AMG različici modelov GLC ter GLC Coupe.

Osnovni verziji GLC 63 AMG ter GLC 63 AMG Coupe se ponašata s 4-litrskim osemvaljnim agregatom z dvojno turbino (poznan že iz limuzinskega modela C 63 AMG), ki proizvede 476 »konjev« moči ter 650 Nm najvišjega navora.

Tako motoriziran GLC, pri katerem za prenos moči skrbi 9-stopenjski avtomatski menjalnik Speedshift MCT, naj bi potreboval za pospeševanje od 0 do 100 km/h zgolj 4 sekunde, kar je za 0,2 sekunde hitreje kot pri limuzinskem razredu C. Če komur omenjena motorizacija ni dovolj brutalna, pri nemškem proizvajalcu ponujajo še 34 »konjev« močnejšo različico S (510 KM ter 700 Nm), ki je še 0,2 sekunde hitrejša pri pospeševanj od 0 do 100 km/h.

Športno uporabni GLC z oznako AMG se lahko hkrati pohvali tudi z novim štirikolesnim pogonom 4MATIC+ ter podrobno prilagojenim podvozjem s serijskim zračnim vzmetenjem. Najbolj brutalni GLC (ter GLC Coupe), ki ga je na zunaj mogoče prepoznati po novi »Panamericana« maski, poznani že iz modela AMG GT, bo v prodajnih salonih predvidoma meseca septembra, pri čemer bo za osnovno verzijo na domačem trgu potrebno pripraviti več kot 80 evrskih tisočakov.

Slovenska premiera: Mercedes-Benz E Coupe

KAOS NA MEJI: Takšno je stanje!