Takšen bi moral biti novodobni MINI! Moderniziran original!

Petični proizvajalec vozil David Brown je razkril svoj drugi model, preprosto čudoviti Mini Remastered.

To je ultimativni Mini. Klasičen, ročno izdelan, z novimi deli. Ima malenkost poenostavljeno obliko napram originalu, prav tako pa je šasija strukturno ojačana z dodatnimi nosilci.

Kljub temu, da so zaenkrat tehnični podatki o motorju še skrivnost, naj bi bil 1,2-litrski bencinski agregat v celoti prenovljen, moč pa naj bi povečali za 50 odstotkov v primerjavi z izvirnikom. Pri David Brown so prenovili še 4-stopenjski samodejni menjalnik ter izboljšali zavore in vzmetenje. Vsak MINI je opremljen z dodatno zvočno izolacijo, povsem novi so maska hladilnika iz aluminija in zadnji žarometi v tehnologiji LED.

Potniška kabina je oblečena v usnje z britanskim poreklom, ki so ga v celoti ročno zašili. Notranjosti dajo dodatni čar še posebni sedeži, stikala, volanski obroč Moto-Lita in držalo za kozarec v osrednji konzoli. Med tehnološko najnovejše elemente spada vgrajena večopravilna enota s podporo Apple CarPlay in Android Auto, brezstični zagon vozila, vtičnice USB in daljinsko zaklepanje/odklepanje vozila.

Kot češnja na torti je prtljažni prostor oblečen v usnje, pokrovček rezervoarja obarvan v enako barvo kot streha… Kupec lahko popolnoma prilagodi svojega Minija, celo sam lahko nameša odtenek zunanje barve. Za izdelavo vsakega primerka potrebujejo 1.000 delovnih ur, izdelali pa bodo omejeno število enot modela Mini Remastered.

SI VEDEL? Tudi če nimaš vinjete, se lahko tukaj pelješ brez. Popolnoma legalno!

NOV ZAKON: 400 EUR kazni za vrtenje števca, snemanje vozil na tehničnih!

Nastopaško zmogljivi zvezdi – GLC 63 AMG ter GLC 63 AMG Coupe