POZOR: Preveri zakaj boš ta teden še pod strožjim nadzorom policistov!

V ponedeljek se začenja vseevropska akcija nadzora hitrosti, ki bo potekala med 17. in 23. aprilom 2017. V njej bodo sodelovali tudi slovenski policisti, ki bodo v tem času preverjali, ali vozite prehitro.

V Sloveniji se vsaka peta prometna nesreča zgodi zaradi prevelike oziroma neprilagojene hitrosti. Slednja je kriva tudi za vsako tretjo smrtno žrtev na slovenskih cestah. Neprilagojena hitrost je pogosto povezana tudi z nekaterimi drugimi vzroki prometnih nesreč, kot so nepravilna stran oziroma smer vožnje, nepravilnosti pri prehitevanju in izsiljevanje prednosti. Hitrost je glavni dejavnik tveganja za voznike in potnike, posebej pa je ključna pri varnosti ranljivejših udeležencev v prometu, kot so pešci, kolesarji in motoristi. Vsako peto nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti je lani povzroči alkoholiziran voznik.

Akcija bo letos potekala pod sloganom “NE PREHITEVAJ ŽIVLJENJA. HITROST UBIJA!” Posebno pozornost nameravajo posvetiti mladim, ki so najpogostejši povzročitelji in tudi žrtve prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti. Akcijo merjenja hitrosti bodo policisti ponovili še v mesecu juliju ter avgustu.

FOTO: To so najbolj bizarni dogodki na slovenskih cestah!


RAZKRIVAMO: Jurij Tepeš je v prometni nesreči popolnoma uničil svoj športni avto!

FOTO: To so najbolj brezobzirna parkiranja zadnjih nekaj dni! Med njimi tudi policisti!

Vir. policija.si