SLOVENSKA PREMIERA: Fiat 124 Spider / Abarth 124 Spider

Več kot 50 let po premierni predstavitvi je ikona za zbiratelje in navdušence nad avtomobili ponovno ogledala luč sveta.

Novi Fiat 124 Spider je bil zasnovan v oblikovalskem centru v Torinu. Ohranja kar nekaj potez in lastnosti izvirnega avtomobila iz leta 1966, hkrati pa značilno italijansko zmogljivost prenaša v novo generacijo. Prinaša pristno italijansko izkušnjo roadsterja, ki ponuja veliko užitkov v vožnji, tehnologije in varnosti v kombinaciji z edinstveno italijansko obliko.

Notranjost je zasnovana tako, da z mehkimi materiali vrhunske kakovosti zagotavlja kar največje
udobje. Ergonomska oblika vozila je bila skrbno zasnovana za izboljšanje vozne izkušnje, tudi s
postavitvijo stopalk, volanskega obroča in prestavne ročice. Model Fiat 124 Spider je na voljo z dvema paketoma opreme – 124 Spider in Lusso, vsak pa ponuja osem različnih barv karoserije: dve pastelni, pet kovinskih ter trislojno belo ghiaccio.

Italijanski roadster je opremljen z zanesljivim 1,4-litrskim štirivaljnim turbomotorjem s tehnologijo MultiAir, ki razvije moč 103 kW (140 KM) ter 240 Nm navora in je na voljo s 6-stopenjskim ročnim ali 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Zagotavlja izjemno zmogljivost, najvišjo hitrost 217 km/h ter pospešek od 0 do 100 km/h v 7,5 sekunde. Izjemno dinamiko vozila zagotavljajo tudi pogon na zadnji kolesi, zelo dobro uravnotežena porazdelitev mase in nizko težišče.

Vstopna cena Fiata 124 Spider znaša 26.990 evrov. Paket opreme Lusso roadsterja podraži za 2.500 evrov, samodejni menjalnik pa za 2.000 evrov.

Razjarjeni škorpijon – Abarth 124 Spider!

Ko na poti s Hirošime, Fiata 124 Spider v roke dobijo mojstri iz Torina, nastane Abarth 124 Spider. Preobrazba zahteva kar nekaj kozmetičnih kot tehničnih posegov. Zunanjost začinijo s posebnimi detajli, kot so rdeči vstavki, mat pokrov motorja, lita platišča, agresivnejša odbijača ter emblemi škorpijonov. Na voljo je 5 barv zunanjosti ter 2 kombinaciji notranjosti.

Tam najdemo športne sedeže oblečene v alkantaro ali usnje, usnjen športen volan z rdečimi šivi, aluminijaste stopalke ter armaturno ploščo odeto v alkantaro. Po tehnični plati se Abarth od Fiata razlikuje po dodani moči (+30 KM), mehanski zapori diferenciala, znižanim in tršim vzmetenjem Bilstein, zavorami Brembo ter izpuhom Rekord Monza.

Abarth 124 Spider je na voljo z zgolj enim paketom opreme in dvema menjalnikoma. Vstopna cena znaša 36.990 evrov.

Mercedes-Benz predstavil prenovljenega urbanega terenca GLA

Ofenziva športnih terenskih vozil: Citroen C5 AirCross

https://www.avtofotomarket.si/motociklizem/2017/04/19/bomo-kmalu-prica-prvemu-primerku-samovozecega-motocikla/