Hipesterji pozor! Odslej lahko kampirate s Countrymanom!

Britanska znamka je po štirih letih od predstavitve koncepta Countryman All4Camp na seznam dodatne opreme le dodala poseben strešni šotor.

V sodelovanju z lastno oblikovalsko ekipo in italijanskimi specialisti za izdelavo strešnih šotorov Autohome je Mini na svoj največji model namestil šotor za dve osebi, ki zadovolji vse potrebe spontanih in avantur željnih uporabnikov.

AirTop, kot se uradno imenuje strešni šotor, je bil oblikovan na modelu Countyman, toda kot pravijo pri Miniju, se ga lahko namesti na vsak njihov model s strešnimi nosilci. Za nameščenje ni potrebno orodje, šotor pa je kljub temu povsem varno nameščen. Še največja nevarnost je sestop ponoči, kjer lahko neprevidni uporabnik zgreši letvico na lestvi. Šotor je na voljo v dveh barvah, črni in beli, ki poskrbita za kontrastno enako barvno kombinacijo pri strehi in pokrovih stranskih ogledal.

Ohišje šotora je izdelano iz steklenih vlaken in tehta le 58 kilogramov, zaradi optimalne aerodinamične oblike pa med vožnjo ustvari manj zračnega upora in dodatnega hrupa. Zaradi štirih plinsko polnjenih vzmeti je postavljanje enostavno in hitro. V notranjosti so nameščeni vzmetnica visoke gostote, bombažna prevleka in vzglavniki. Vrata in okna so obdani z mrežo za zaščito pred komarji.

V šotoru so dodatno nameščeni majhna baterijska lučka LED, ki se jo aktivira z dotikom, nekaj predalov in odlagalnih mrežic ter aluminijasta zložljiva lestev. Kljub temu, da je Mini prvi proizvajalec, ki ponuja takšno dodatno opremo bo kupce vsaj nekoliko zresnil pogled na ceno. V Veliki Britaniji bodo kupci za AirTop odšteti 2.400 funtov.

To so najbolj neobičajni poklici v avtomobilski industriji!

NE SPREGLEJ: 5 slovenskih znamenitosti, ki jih priporoča Tripadvisor!