Opel Insignia Grand Sport – limuzina, ki vam rezervira hotelsko sobo!

Opel Insignia je v prvi izdaji blestela, saj se je zanjo od leta 2008 odločilo kar 900.000 kupcev. Pri nas pa je zapeljala v 4.300 garaž. Po utrnjeni poti bo zdaj vozila nova Insignia Grand Sport, ki je zasnovana za napad na najboljše.

Opel Insignia Grand Sport je zgrajena na novi platformi, kar posledično pomeni večje dimenzije. Medosna razdalja je podaljšana za 9,2 cm, medtem ko je prostornina prtljažnika znaša od 490 do 1450 litrov. Tako kot pri Opel Astri je bila učinkovitost ključnega pomena tudi pri razvoju nove Insignie. Optimizacija oblog in uporaba lahkih materialov sta pomagali maso zmanjšati za do 175 kilogramov, kar prispeva k natančnejši vožnji in večji okretnosti.

Na osnovi uspešnega sistema LED matričnih prilagodljivih žarometov v Astri so Oplovi inženirji razvili drugo generacijo IntelliLux LED žarometov za Insignio: sistem je zdaj hitrejši, natančnejši in zmogljivejši, dolge luči pa sežejo do 400 metrov daleč.

Založena s tehnologijo iz premium segmenta!

Pomoč pri ohranjanju voznega pasu samodejno popravi smer, nov projekcijski zaslon in kamera z zaznavanjem v območju 360° okoli vozila pa dopolnjujejo funkcije za udobje, kot so unikatni vrhunski sedeži s certifikatom AGR, ogrevanje prednjih in zadnjih sedežev ter ogrevanje vetrobranskega stekla. Tako kot vsi Opli ima lahko tudi vsaka Insignia Grand Sport svojega osebnega butlerja, OnStar.

Motorna paleta Insignie je sestavljena iz treh bencinskih in treh dizelskih motorjev. Vsi bencinski motorji so podprti s turbinskim polnilnikom, in sicer 1,5-litrska z močjo 103 kW in 121 kW ter 2-litrski motor s 191 kW moči. Dizelske barve zastopajo 1,6-litrski motor z 81 kW ter 100 kW in 2-litrski motor s 125 kW moči. Novost v ponudbi je štirikolesni pogon z nadzorom vektorjev navora ter novi osemstopenjski samodejni menjalnik.

Na voljo bodo štirje paketi opreme. Osnovni Insignia ponuja dnevne LED luči, ABS, ESP, toplotno odsevno steklo, klimatsko napravo, samodejni klop luči ter 16-palčna platišča. Stopničko višje je Edition, ki je le malenkostna nadgradnja Insignie ima pa sistem OnStar. V opremi Dynamic so vključene športne stopalke, dodatno zatemnjena zadnja stekla, sredinski naslon za roke, ambientalno osvetlitev ter 2 USB priključka. Najvišji nivo opreme Innovation pa bo kupce razvajal z dvopodročno klimatsko napravo, kromiranimi zgornjimi obrobami stranskih oken, ambientalno osvetlitvijo in 18-palčnimi platišči

Opel Insignia je na voljo za 22.100 evrov. Toliko namreč cenijo osnovno bencinsko različico, medtem ko se svet dizelskega pogona prične pri 23.600 evrih. Za najbolje opremljeno bencinsko različico boste morali odšteti vsaj 32.100 evrov.

Po merah moderne družine: Nova Opel Insignia Sports Tourer

Predpremierno smo spoznali novega križanca Opel Crossland X!

Opel Corsa: 35 let zgodbe o uspehu, izdelanih že več kot 13 milijonov