BMW X3 – pripravljen na nove pustolovščine!

BMW je predstavil novo generacijo svojega športnega terenca BMW X3, s katerim želi ponovno priti na sam vrh segmenta.

Spredaj sta opazni predvsem večji ledvički z aktivnimi loputami na vstopnikih za zrak, na spodnji maski trapezaste oblike pa je radarsko tipalo asistenčnih sistemov. Žarometi in meglenke svetijo v led tehniki, vetrobransko steklo pa je iz akustičnega stekla. Zadaj izstopajo predvsem led luči s tridimenzionalnim videzom. Vrata prtljažnika pa se odpirajo samodejno. Z novo generacijo X3 se je izboljšala tudi aerodinamika s količnikom 0,29. Masa terenca, ki so jo po zaslugi trdnih materialov zmanjšali za dobrih 55 kilogramov, pa je enakomerno razporejena med obema premama.

Konkretni preurejena notranjost je po želji lahko urejena zelo digitalno, kot v vseh novih BMW-jih je na voljo upravljanje s kretnjami ali govorom. Kupci se lahko med drugim odločijo tudi za ambientalno osvetlitev s svetlečo preprogo, poskrbljeno je za povezljivost in info-zabavne vmesnike, prtljažnik pa sega od 550 do 1600 litrov.


V motorni ponudbi bodo trije bencinski in dva dizelska motorja z močmi med 184 in 360 ‘konjev’. V športnem vrhu bo BMW X3 M40i, prvi model M Performance v tej seriji.

NORO: Bi imel 286 konjski BMW letnik 2005 za borih 3.500 EUR? Tukaj ga lahko dobiš!

POZOR: DARS vas bo po novem za takšno početje oglobil s 1.600 EUR kazni!