Audi RS5 – krogi s Porschejevo dušo!

Audijev RS5 Coupe bo po novem poganjal twin-turbo šestvaljnikom, ki je bil razvit v sodelovanju s Porschejem.

Druga generacija RS5 je, sodeč po trditvah Audija, njihov najboljši GT, ki združuje vsakodnevno uporabnost z elegantno, vendar močno osebnostjo. Karoserija je v primerjavi z običajnim modelom širša in ima nameščeno nekoliko bolj plosko masko hladilnika, dodatno so namestili reže za zrak ob sprednjih žarometih in 15 milimetrov širše blatnike, po vzoru legendarnega modela Audi 90 Quattro IMSA GTO. Serijsko so nameščena 19-palčna platišča, 20-palčna pa so na voljo na seznamu dodatne opreme.

Pod pokrovom motorja se skriva povsem novi 2,9-litrski agregat s 331 kW moči in 600 Nm navora. V primerjavi s predhodnikom ostaja moč nespremenjena, vendar je pridobil kar 170 Nm navora, ki so na voljo že od 1.900 vrtljajev naprej. Zaradi prirasta navora potrebuje do stotice 3,9 sekunde in doseže elektronsko omejeno hitrost 250 km/h oziroma 280 km/h, če izberete opcijski paket Dynamic.

Za prenos moči na vsa štiri kolesa skrbi 8-stopenjski samodejni menjalnik. Pogon Quattro je opremljen s sredinsko zaporo diferenciala, za doplačilo pa je na voljo tudi zadnja delna zapora diferenciala. Za boljše vozne lastnosti skrbi pettočkovno vpetje sprednje in zadnje preme. V primerjavi z običajnim modelom je RS5 Coupe za 7 milimetrov nižji. Za najbolj zahtevne kupce pa Audi ponuja še posebno vzmetenje RS, dinamičen nadzor vožnje, keramične zavore in dinamično krmiljenje s posebnimi nastavitvami.

Prvi primerki bodo v Nemčiji naprodaj še ta mesec z začetno ceno 80.900 evrov.

Audi R8 Spyder V10 Plus – orkan v laseh!

POMEMBNO: To so najbolj nevarni sedeži za vaše najmlajše!