Honda Civic Type R – Lekcija dirkaške dediščine

Na sončno stran Alp je pripeljal najhitrejši ”hečbek” na svetu s pogonom na prednji kolesni par.

Type R se ponaša z atraktivnim športnim videzom, ki vsebuje zajetna odbijača, stranske pragove, velika lita platišča, ogromen zadnji spojler ter sredinsko nameščen izpušni sistem s tremi zaključki. Kljub temu, da se odlično počuti na dirkališču, ima nameščeno celo vrsto varnostno-asistenčnih pomagal. Sistem za nadzor mrtvih kotov, sistema za nadzor prečnega prometa in aktivni tempomat.

Rekorderja poganja 2,0- litrski turbo bencinski VTEC motor, ki razvije 235 kW (320 KM) in 400 Nm navora. Moč se na prednji kolesni par prenaša preko 6-stopenjskega ročnega menjalnika. Z maso dobrih 1.380 kilogramov je Civic Type-R zmožen do 100 km/h pospešiti v 5,8 sekunde ter doseči najvišjo hitrost 272 km/h.


Za športni zvok skrbi nov izpušni sistem, medtem ko voznik lahko izbira med tremi programi vožnje, ki vsak po svoje spreminja konfiguracijo krmiljenja, odzivnosti motorja, delovanje sistema stabilnosti VSA in sistema TCS, ki nadzoruje zdrs pogonski koles. Na voljo so programi Comfort, Sport ter +R za prvinsko izkušnjo na dirkališču.

V potniški kabini je okolje nadgrajeno s kančkom športnosti. Volan, prestavna ročica ter školjkasti sedeži. Obenem pa se, tako kot v ”civilnem” Civicu, na seznamu opreme znajde še multimedija s premium ozvočenjem, Garminova navigacija, USB vmesniki in možnost brezžičnega polnjenja. Na voljo je 6 barvnih odtenkov ter dva paketa opreme: Type R in GT Pack.

Za vstopno Hondo Civic Type-R bo treba odšteti vsaj 41.990 evrov, medtem, ko bo opremo GT Pack, ki prinaša nabore sodobnih tehnologij in nekaj zunanjih dodatkov, Civica podražila za dva tisočaka na 43.990 evrov.

Honda Civic – Japonska raketa za Evropo!

Honda Civic Grand – eleganca z mogočnim karakterjem!