Honda Civic – Japonska raketa za Evropo!

Prva generacija Honde Civic je luč sveta ugledala že davnega leta 1973. Po 40 letih je k nam zapeljala 10 generacija, ki obljublja prepletanje športnosti ter elegance z dodatkom inovativnosti in tehnologije.

Novi Civic bo na voljo v hečbek, limuzinski (ime Grand) in športni Type R različici. Ključni elementi, ki zaznamujejo zunanji izgled novega Civica so športna silhueta in LED svetlobni podpis. Novi model, ki temelji na povsem novi platformi (neodvisno zadnje vpetje), je od predhodnika za 13 centimetrov daljši ter 3 centimetre širši. Za 3 centimetre se je povečala tudi medosna razdalja. Prtljažnik pa sprejme 478 litrov prtljage.

V notranjosti so opazne oblikovne spremembe armaturne plošče, z novimi digitalnimi merilniki in osrednjim zaslonom na dotik v slovenskem jeziku.  Izboljšana je ergonomija voznikovega prostora, izbrani materiali, končna obdelava, zvočna izolacija… Poleg tega pa Civic zdaj ponuja še kopijo zabavne kot varnostne opreme, združene pod imenom Sensing.

Motorno paleto sestavljata dva bencinska in en dizelski motor. Bencinska sta kupcem že na voljo, dizelski pa se jima bo pridružl v začetku prihodnjega leta. Vstopni bencinski trivaljni motor 1.0 VTEC TURBO razvije 95 kW (129 KM) ter 200 Nm navora. Zmogljivejši štirivaljnik 1.5 VTEC TURBO pa premore 134 kW (182 KM) ter 240 Nm navora. Pri obeh motorjih lahko kupci izbirajo med šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom.

Honda Civic z 1,0-litrskim bencinskim motorjem je na voljo s štirimi paketi opreme, in sicer Executive, Elegance in Comfort, medtem ko bo različica z 1,5-litrskim bencinskim motorjem na voljo s tremi paketi – Sport, Sport Plus in Prestige.

Vstopna Honda Civic z 1.0 VTEC TURBO motorjem ter opremo Comfort stane 17.990 evrov. Civic z enakim motorjem ter opremo Elegance stane 20.290 evrov, medtem, ko ga paket opreme Executive podraži na 22.990 evrov. Močnejša izvedenka Civica 1.5 VTEC TURBO v kombinaciji z opremo Sport stane 20.990 evrov. Sport Plus jo podraži za 3 tisočake, Prestige pa se ceni na 25.990 evrov.

Honda HR-V

Honda CR-V

Honda je predstavila motor, ki sam vzdržuje ravnotežje