Zbiratelji pozor! Prihaja Renault Clio RS18

Renault Sport predstavlja posebno omejeno serijo Renault Clio R.S. 18, ki je ime dobila po dirkalniku moštva Renault Sport Formula One za sezono 2018.

S ponosom je odeta v ikonično barvno kombinacijo rumene in črne, ki je krasila mnoge Renaultove dirkalnike formule 1, namenjena pa je najbolj vnetim ljubiteljem avtomobilskega športa. Renault Sport to posebno serijo posveča ambicijam moštva Renault Sport Formula One in navdih išče v kraljevskem razredu avtomobilskega športa.

Oznake R.S.18 na prednjih vratih in nalepke iz palete Renault Sport na strehi – srebrno siva trikotnika in nov logotip R.S. z dvojnim rombom – so neposreden namig na moštvo Renault Sport Formula One in njihov dirkalnik za sezono 2018. Elementi rumene barve Sirius, značilnosti znamke Renault Sport, so v izrazitem kontrastu z globinsko črno barvo karoserije. Rumena Sirius je na aerodinamični lameli F1 spredaj, na zaščitnih oblogah stranic in na sredini platišč. Oznake zadaj in na prednjem odbijaču so povsem črne – tako Renaultov romb kot tudi oznaka R.S. – in to je ekskluzivno za to posebno serijo.


V notranjosti je prestižnost te omejene serije zaznati že takoj ob vstopu. Oblogi pragov sta ozaljšani z znakom R.S. in serijsko številko, volan je prevlečen z alkantaro, zračniki pa imajo obrobe z videzom tkanih ogljikovih vlaken.

Seveda ima Renault Clio R.S. vse odlike različice Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy; silovitost motorja z največjo močjo 220 KM in funkcijo povečanja največjega navora, ki doseže 280 Nm, znižano in bolj togo podvozje Trophy, prednja blažilnika s hidravlično blokado hoda, volan pa je še bolj neposreden in še bolj natančen. Renault Clio R.S. 18 ima serijsko vgrajen 1 izpušni sistem Akrapovič, ki zagotavlja krepko zvočnost in bolj živahno odzivnost motorja.

Nova posebna serija bo v Evropi na voljo v prvi polovici leta 2018. Prihaja tudi v Slovenijo. Zbiratelji, pozor!

Zgornji predal. – Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy

RS za telebane. – Renault Clio RS 200 EDC

Video: Renault Clio GT