Slovenska premiera: Volkswagen T-Roc

Volkswagen z novim T-Rocom segmentu kompaktnih športnih terencev dodaja dinamičnost. Križanec, ki združuje protislovne lastnosti – zmogljivost in udobje, emocionalnost in racionalnost, urban življenjski slog in vsestranskost multitalenta.

Karizmatični SUV.

Volkswagen T-Roc je novi obraz v množici avtomobilov. Štirivratnik s sprednjim ali štirikolesnim pogonom, ki v sebi združuje suverenost športnega terenca in agilnost športnega kompaktnega modela. Avtomobil, ki se počuti doma tako v urbanem svetu kot tudi na dolgih relacijah. Kompaktne zunanje dimenzije in napreden dizajn so na voljo v enajstih zunanjih barvah, treh barvah strehe in skupno 24 barvnih kombinacijah.

V notranjosti sta avantgarda in visoka funkcionalnost sklenili zavezništvo. Petsedežnik ima prtljažnik s prostornino 445 litrov, sedem različnih tipov barvnih dekorativnih elementov ter digitalizirano in povezano armaturno ploščo z novo generacijo aktivnega informacijskega zaslona. Skupaj z multimedijskimi sistemi s stekleno čelno ploščo tako nastane digitalna vidna in upravljalna os. Zraven sodi nova, povezana matrika Volkswagen Car-Net z aplikacijami in mobilnimi spletnimi storitvami.

Šest učinkovitih turbomotorjev.

Z dvema bencinskima motorjema (TSI s 85 kW/115 KM in 140 kW/190 KM) in enim dizelskim motorjem (TDI s 110 kW/150 KM) je v mesecu novembru stekla predprodaja. Sledila bosta še dva motorja TDI in en motor TSI. Vseh šest motorjev se ponaša s turbopolnilnikom in direktnim vbrizgavanjem.

Osnovna cena za Volkswagen T-Roc s sprednjim pogonom, 1.0 TSI2 s 85 kW, znaša 18.646 evrov – vključno s sistemom za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in zaznavanjem pešcev, funkcijo večnaletnega zaviranja in asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist. Nastavitve asistenčnih, komfortnih in multimedijskih sistemov lahko shranite s serijsko funkcijo personalizacije, z avtomobilskim ključem pa jih lahko prikličete in prilagodite posameznemu vozniku.

T-Roc s paketom Style vas bo stal vsaj 20.714 evrov. Za športno naravnanega mestnega terenca z opremo Sport v kombinaciji z bencinskim motorjem bo potrebno v denarnico seči po 23.815 evrov. Dvolitrski dizelski motor v kombinaciji z DSG menjalnikom ter štirikolesnim pogonom z opremo Sport pa stane 29.967 evrov.

Volkswagen Polo – Že šestič!

Koroški avto leta 2016 – Volkswagen Tiguan 2.0 TDI DSG 4Motion Highline

Volkswagen Polo: Slovenski avto leta 2018!