Legendarna francoska akcijska komedija v novi preobleki – Taksi 5

Na Kolosejeva velika platna prihaja peto nadaljevanje najslavnejše francoske franšize, ki si jo je pred skoraj dvajsetimi leti izmislil Luc Besson.

Akcijska komedija v svojem petem nadaljevanju dobiva nove obraze in nove zaplete. Zanje so krivi italijanski malopridneži, ki za volani ferrarijev norijo po marsejskih ulicah in pustošijo po mestnih draguljarnah. Policistu Sylvainu Maroti (Franck Gastambide), ki ga v Marseille premestijo iz Pariza, ne preostane drugega, kot da se kriminalcev loti z enakimi sredstvi – s predelanim in super zmogljivim Peugeotom 407 – t.i. legendarnim »belim taksijem«. Pri tem mu pomaga Eddyjem Makloufom (Malik Bentalha), ki pa ima samo eno težavo: je namreč najslabši taksist na svetu.

Franck Gastambide in Malik Bentalha sta velika oboževalca franšize Taksi, a tudi povsem nova, drugačna generacija od tiste, ki je ustvarila predhodne štiri legendarne filme. Nov igralski par v priljubljeno franšizo prinaša svežino in jo približa gledalcem mlajše generacije. »Gre za Taksi, ki so ga posneli otroci Taksija. Z Malikom sva od nekdaj sanjala o tem, da bi nekega dne posnela tak film. Vanj sva vložila ogromno dela in časa. Zdaj je tu,« pravi Franck Gastambide, ki je komedijo tudi režiral in zanjo prispeval scenarij. Pri tem jima je z nasveti izdatno pomagal legendarni filmski ustvarjalec Luc Besson, ki se pod film podpisuje kot koscenarist in koproducent.

Kot smo vajeni iz prejšnjih delov tudi v zadnjem ne manjka vratolomnih dirkaških prizorov, pregonov po ozkih ulicah in avtocestah v katerih, poleg Peugeota 407, nastopajo še ferrari 458 Italia in ferrari California, Lamborghini Aventador LP, Hummer H2, nekaj Renaultov in Peugeotov pa tudi Nissan Micra, Opel Corsa, Suzuki Ignis, Volvo S40 in celo motor Yamaha PW 80.

Vse to pa bo seveda začinjeno z dobro mero smeha. Akcijska komedija Taksi 5 bo v Koloseju na sporedu od 19. aprila.

Prihaja najbolj zaželjen visoko oktanski film! – Napovednik

Snemalni avtomobili filma Need for Speed

Snemanje filma “Hitri in drzni” se nadaljuje