NE SPREGLEJ: To je seznam lokacij, na katerih bo policija jutri izvajala meritve hitrosti!

Jutri, 18. aprila, bo med 6. in 18. uro po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Preverite, na katerih lokacijah bodo policisti merili hitrost. Vozite previdno, prilagodite hitrost razmeram na cesti in tako ohranite dragocena življenja!

Seznam lokacij merjenja hitrosti se nahaja TUKAJ!!!!

Z maratonom nadzora hitrosti želijo spreminjati vozniške navade

Ta teden sicer vse do nedelje, 22. aprila, poteka poostren nadzor hitrosti po vsej Sloveniji. Svoje aktivnosti bodo policisti še posebej okrepili to sredo, ko bo, tako kot v večini evropskih držav, tudi v Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. V sredo lahko vozniki na več kot 600 lokacijah pričakujejo nadzor hitrosti.

Maraton nadzora hitrosti bomo v Sloveniji izvedli četrto leto zapored in izkušnje iz preteklih leta kažejo na to, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 % prekoračitev. Podatek potrjuje osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad.


To je nova pošast slovenske policije! Preveri, kaj bodo z njo počeli…

Policija v novih barvah

PAZI: Sekcijski radar na Trojanah se poslavlja! A previdno, prihaja 7 novih!