Družba Renault Nissan Slovenija je slovenski policiji v nekajmesečno brezplačno testiranje predala vozili Renault Megane Grandtour ter Dacia Duster. Kot so zapisali v slovenski policiji, gre za dve od petih specialnih patruljnih policijskih vozil z novo barvno podobo, ki bo močno povečala varnost policistov v cestnem prometu.

»V primerjavi s policijskimi vozili v drugih evropskih državah in reševalnimi vozili v Sloveniji, so namreč naša vozila zlasti v nočnem času in ob zmanjšani vidljivosti, slabše opazna in prepoznavna, zato smo se odločili, da povečamo vidnost in prepoznavnost policijskih vozil, ki opravljajo nujne interventne naloge ter naloge urejanja in nadzora cestnega prometa,« je ob prevzemu vozil pojasnil Janez Rupnik, pomočnik direktorja Uprave uniformirane policije.

Policisti so glede na naravo dela z varnostnega vidika zelo izpostavljena kategorija udeležencev cestnega prometa. Dnevno prejmejo od 500 do 600 interventnih klicev državljanov, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje. Policijska vozila na nujnih vožnjah lahko vozijo s hitrostjo, višjo od predpisane, zato je njihovo gibanje manj predvidljivo in hitrejše. Zaradi tega morajo biti policijska vozila označena tako, da pritegnejo pozornost in so lažje prepoznavna. S tem jih vozniki in drugi udeleženci v cestnem prometu pravočasno opazijo in se ustrezno odzovejo.