POZOR: Hrvaška bo 15. junija podražila cestnine

Na Hrvaškem bodo s prihodom poletne turistične sezone spet zvišali cestnine, in sicer za prve tri razrede vozil, kamor spadajo tudi osebni avtomobili in avtomobili s počitniškimi prikolicami. Deset odstotkov višje cene bodo veljale do septembra.

Družba Hrvatske autoceste (HAC), ki upravlja avtocesto do Splita, bo cestnine zvišala 15. junija, in sicer za deset odstotkov. Kot je razvidno s spletnih strani HAC, bodo višje cene veljale do 14. septembra. Enako velja tudi za družbo ARZ, ki upravlja avtocesto Reka─Zagreb, zvišanje cestnin pred poletno sezono pa je pred leti uvedla tudi družba Bina Istra, ki upravlja istrski ipsilon. Višje cene pri njih veljajo od junija do konca septembra, podražitev pa je prav tako desetodstotna.

Vožnja od Zagreba do Dugopolja pri Splitu bo v poletni sezoni za drugi razred vozil, kamor med drugim spadajo osebni avtomobili in kombinirana vozila, nižja od 190 centimetrov, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 tone, tako namesto 284 stala 312 kun, kar je približno 42 evrov. Vozniki motornih vozil bodo morali za vožnjo namesto 181 kun, odšteti 200 kun, torej 27 evrov.

Prečkanje mostu na Krk bo v poletni sezoni voznike vozil iz drugega razreda namesto stalo 5 kun več (51 kun/7 evrov), voznike motornih vozil pa 39 kun oziroma 5 evrov.


POZOR: Zopet novi radarji na magistrali!

NE SPREGLEJ: Če ne želiš stati v koloni na mejnih prehodih, si poglej kje lahko hitreje prečkaš mejo!

To so države, v katerih moraš obvezno voziti z zeleno karto!