Audi PB18 e-tron: Študija purističnega športnega avtomobila prihodnosti

Audi bo letos prvič pripravil svetovno premiero v okviru dogodka Pebble Beach Car Week v Kaliforniji: predstavil bo študijo superšportnega avtomobila na električni pogon.

Dogodek Pebble Beach Car Week, ki se vsako leto odvija avgusta v kalifornijskem obalnem mestu Monterey in njegovi okolici, že dolgo velja za svetovno najpomembnejši forum za ljubitelje dragocenih avtomobilov. Zanimanje ni usmerjeno samo v klasične primerke vozil, temveč tudi v perspektivne oblikovalske študije in vizionarske tehnologije.

Kratica v imenu Audijeve nove študije – Audi PB18 e-tron – se navezuje na kraj predstavitve (Pebble Beach) in leto premiere. Hkrati pa spominja tudi na serijskega zmagovalca LeMansa, model Audi R18 e-tron: njegova tehnologija je bila namreč navdih za več detajlnih rešitev. Oblikovne linije študije Audi PB 18 e-tron so zasnovali v novi podružnici Audi Designa v kalifornijskem Malibuju. Audi PB18 e-tron bodo odkrili 23. avgusta 2018 ob 17. uri ob dirkalni stezi v Laguni Seci. Študija bo nato 24. avgusta od 8. do 16. ure na ogled na legendarni razstavi vozil "The Quail". 25. avgusta bo Audi študijo znova razstavil v Laguni Seci (od 8.30 do 18. ure). V nedeljo, 26. avgusta, pa bo konceptni model na ogled še na dogodku Concours d´Elegance v Pebble Beachu.

Poleg svetovne premiere oblikovalske študije bo Audi v Pebble Beachu predstavil tudi široko paleto klasičnih avtomobilov in več visokozmogljivostnih modelov.

Subtilna prenova Audija A4!

Subtilna prenova Audija A4!

Jezen pogled novega Audija A1