Prenova Suzuki Vitare

Aktualno generacijo modela Vitara smo prvič spoznali v oktobru leta 2014, sedaj se ta SUV model predstavlja v rahlo osveženi vizualni podobi ter z izboljšano komfortno in varnostno opremo.

Nekaj sprememb bo tudi na področu motorizacije, ker bo iz ponudbe izginil obstoječi 1,6-litrski bencinski motor (88 kW/120 KM), ki ga bodo Japonci nadomestili s parom prisilno polnjenih bencinskih motorjev (1,0-litra (82 kW/111 KM) in 1,4-litra (103 kW/140 KM)), ki sta znana že iz ostalih serijskih modelov znamke Suzuki. Neznan je tudi obstoj 1,6-litrskega turbodizelskega sklopa.

Vitarin vstop v modelno leto 2019 je prinesel tudi nekaj manjših oblikovnih sprememb, ki so najbolj opazne na sprednjem delu avtomobila, kjer se bohotita drugačna maska hladilnika ter drugače oblikovan odbijač, predvsem po zaslugi vgradnje že znanih radarsko in senzorsko podprtih tehnologij.


Na zadku je spremenjena grafična podoba svetil.  Nekoliko spremenjena je tudi podoba notranjosti potniškega prostora, predvsem na račun novih barv pri izbiri sedežnega oblazinjenja, omenjajo pa tudi preoblečeno armaturno ploščo, ki se sedaj lahko pohvali z na otip mehkejšimi materiali. Ob tem so spremenili tudi grafično podobo glavnih kontrolnih merilnikov.

Sosed končno dobil svoj avto – Suzuki Vitara 1.6 VVT 4WD

Poštena Madžarka za brezpotne avanture – Suzuki Vitara 1.4 BoosterJet AllGrip S

Le kdo bi še na roke? – Suzuki Vitara S 1.4 BoosterJet AT