Audi R8 pripravljen na seznono 2019

Audi je predstavil posodobljenega R8, ki ohranja atmosferski motor V10. Strankam je na voljo v dveh različno močnih izvedbah. Skoraj enaka pogonska tehnologija motorja V10 je uporabljena v dirkalnikih R8 LMS GT3 in R8 LMS GT4.

Prilagoditve podvozja poskrbijo za še boljšo stabilnost in natančnost. Tako pri opcijskem dinamičnem krmiljenju kot tudi pri elektromehanskem servokrmiljenju je bila podpora prilagojena na novo: odzivnost krmiljenja in povratne informacije o stanju cestišča so v celotnem hitrostnem območju sedaj še bolj natančne. Glede na izbran motor so poleg že znanih nastavitev sistema Audi drive select z nastavitvijo Performance sedaj na voljo še trije dodatni programi za vožnjo po suhem, mokrem ali zasneženem cestišču. Ti poskrbijo za prilagoditev najpomembnejših voznodinamičnih parametrov na drsnost cestišča. Z izpopolnjeno funkcijo elektronskega nadzora stabilnosti R8 hitrost s 100 km/h do mirovanja zmanjša kar do 1,5 metra prej, z 200 km/h pa celo do 5 metrov prej – vedno v odvisnosti od zunanjih okvirnih pogojev.

Novi R8 je tovarniško opremljen z 19-palčnimi platišči. Opcijsko so na voljo izjemno lahka 20-palčna frezana platišča s 5-krakim dinamičnim V-dizajnom z novimi letnimi in športnimi pnevmatikami, ki pri krmiljenju poskrbijo za še večjo preciznost. Kot alternativo serijskim jeklenim kolutnim zavoram Audi nudi keramične zavore. Stabilizator na sprednji premi je po želji lahko izdelan iz plastične mase, ojačane z ogljikovimi vlakni (CFRP) in aluminija, kar njegovo maso zmanjša za približno dva kilograma.

Glede na vrsto motorja lahko kupci Audija R8 izbirajo med tremi paketi zunanje opreme, ki vozilu dajejo različne poudarke na sprednjem razdelilnem elementu, letvah na pragovih in usmerniku zraka. Po želji so Audijevi krogi in napisi na zunanjosti lahko lakirani v visokosijajni črni barvi. Ponudbo barv dopolnjujeta nova kovinska odtenka v kemora sivi in ascari modri barvi. S ponudbo Audi exclusive imajo stranke možnost, da številne detajle na zunanjosti in v notranjosti Audija R8 prilagodijo svojemu osebnemu okusu. Novi modeli R8 bodo pri trgovcih v Nemčiji in drugih evropskih državah na voljo tekom prvega četrtletja leta 2019. Prodaja bo stekla v začetku leta 2019.

Audi Q7

Slovenska premiera: Audi A6

Subtilna prenova Audija A4!