Tukaj je ultimativni super-športnik!

McLaren je razkril težko pričakovanega Speedtaila. Izjemno vozilo bo tvorila serija le 106–ih primerkov, za rezervacijo pa morate brez upoštevanih davkov nakazati slaba dva milijona evrov.

Simetrično oblikovano vozilo, ki temelji na McLarnovi karbonski Monocage strukturi z osrednjim voznikovim položajem po vzoru dirkalnikov F1, vase sprejme še dva potnika, ki pa se nahajata v drugi vrsti. Celoten kokpit je zasnovan v obliki vodne kaplje, ki poskrbi za izjemno aerodinamiko 5,2 metra dolge karoserije – najboljšo v McLarnovi garaži.

Odlika v količniku upora ni zaman, saj je Speedtail najhitrejši McLaren in pospešuje vse do izjemnih 403 km/h. to omogoča bencinsko-električni hibridni pogon s 1.050 konjskimi močmi in končna masa le 1.430 kilogramov. Pospeševanje? Do 300 km/h pospeši v 12,8 sekunde, vmes pa se cestišču približa še za dodatnih 35 milimetrov, da je zračni upor še manjši.

Nič manj osupljiva ni tehnologija v notranjosti – prava umetnost digitalnega in naprednega tehničnega udobja. Tam svoje mesto najdejo titan, karbon in še nekateri ultralahki materiali. Kljub številčni omejenosti je prostora za prilagajanje kupčevim željam precej. Da gre za vozilo, ki žanje izredno zanimanje priča tudi dejstvo, da so vseh 106 primerkov že razprodali, kupcem pa bodo Speedtaila predstavili na zasebnem dogodku v Londonu.

Dolgorepneži živijo dalje: McLaren 600LT

McLaren Senna: Britanci z novim ultrašportnikom izzivajo nemogoče!

McLaren 570GT