»PUBECI« osvojili Ljubljano

Po uspešnem ponedeljkovem 4. Salonu štajerskih mladih vin Pubec v Mariboru, so se Pubeci že tretje leto zapored predstavili v Ljubljani. 700 ljubiteljev štajerskega mladega vina in kulinarike v dvorani je bila tako najboljša možna potrditev, da projekt Pubec uresničuje svoje načrte z dvigom priljubljenosti in prepoznavnosti štajerskega vina.

Po mnenju strokovnjakov in ljubiteljev, je letnik 2018 saden, dišeč, iskriv in zelo eleganten, hkrati pa nosi potencial, da se zapiše v zgodovino kot eden najboljših. Namen projekta Pubec je skupna promocija štajerskih vinarjev, štajerskega mladega vina in štajerske kot vrhunske vinske destinacije.

Pubeci razvajali brbončice

Na tretjem Salonu štajerskih mladih vin so številni obiskovalci v polni Festivalni dvorani okušali 24 štajerskih mladih vin vinarjev, ki so se letos združili v projekt Pubec. Letošnja letino si bomo zapomnili po obilni pridelavi grozdja ki ga je sonce bogato razvajalo. Vseh 24 vin odlikuje izjemna svežina in sadnost ter cvetica, ki lepo opisuje karakter štajerskih belih vin letnika 2018. Glasbena zasedba Chizz
Band iz Ptuja pa je poskrbela, da je marsikatero stopalo migalo v ritmu izbranega repertoarja.

Uspešna združitev štajerskih vinarjev v četrti sezoni in tretja predstavitev v Ljubljani Vinarjev, ki so tudi v letošnjem letu prepoznali prednost projekta in želijo s skupnim pristopom pri promociji mladih vin povečati prepoznavnost svoje ponudbe na domačem trgu in v tujini, obenem pa krepiti prepoznavnost Štajerske, ne samo kot vrhunske vinorodne dežele, ampak tudi kot odlične kulinarične in turistične destinacije, je letos štiriindvajset. Štiri leta skupnega pristopa prinaša spodbudne rezultate. Povečala se je prodaja mladega vina in ustvarilo veliko povpraševanje po njem.

Da se je blagovna znamka res zakoreninila dokazuje tudi to, da je Pubec postal sinonim za vso mlado vino,ne le tisto ki je priključeno projektu. Kupci mlado vino Pubec prav zaradi odmevnosti pogosteje natočijo v svoj kozarec, ga uporabijo kot spremljavo k hrani, z veseljem pa ga podarijo tudi svojim prijateljem.

Kdo so Pubeci 2018?

Vinarji v projektu prihajajo iz 20 Štajerskih občin. Med njimi so manjši družinski vinogradniki in največje slovenske vinske kleti.

Pubeci priključeni k projektu v letu 2018 so: Vinogradništvo Cvitanič, Hiša vin Emino, Vina Falot, Kmetija Fleisinger, Vinogradništvo Frešer, Vino Greif, Vinarstvo Hafner, Vinogradi Horvat, Vino Jamnik, Vino Jarc, Puklavec Family Wines, Vina Joannes, Vino Kolar, Vino Kotolenko, Vinogradništvo Ivan Kramer, Vino Leber, Univerza v Mariboru – Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede – Meranovo, Vinogradništvo Mulec, Vino Pungračič, Radgonske gorice, Rigo Vino, Steyer vina, Vina Toplak ter Vino Valdhuber.