Zaključen je tretji izbor najboljših slovenskih restavracij The Slovenia Restaurant Awards 2019 by Diners Club. Letošnja podelitev nagrad, ki je potekala na čudoviti lokaciji golf igrišča in restavracije Evergreen na Smledniku je bila nekaj posebnega in pravi poklon slovenski kulinariki. 

Dan, za katerega lahko rečemo, da je bil izpolnitev sanj vsakega kulinaričnega navdušenca, so popestrile izobraževalne delavnice, okrogla miza s strokovnjaki s področja gastronomije in druženje ob odlični hrani in pijači. Večer se končal s 16-hodno dobrodelno večerjo, kakršne v Sloveniji zagotovo še ni bil.

Letošnji dobitniki nagrad The Slovenia Restaurant Awards (TSRA)

Vrhunske slovenske restavracije so se potegovale v različnih kategorijah in regijah. Za najboljšo restavracijo v regiji Alpska Slovenija je bila razglašena Hiša Franko, na področju Mediteranske & Kraške Slovenije je prejela laskavi naziv Gostilna pri Lojzetu – Dvorec Zemono, v regiji Termalne Panonske Slovenije je bila za najboljšo izbrana Hiša Denk, v Ljubljani in osrednji Sloveniji pa je navdušila Restavracija JB.

Laskavi naslov najboljše gostilne je prejela Gostilna pri Lojzetu, za najboljšo hotelsko restavracijo je bila izbrana Restavracija Grad Otočec, naziv najboljšega kulinaričnega novinca pa je prejela Domačija Belica.


Podelitev nagrade za najboljši družbeni profil restavracije je prejela Družina Bazilika, naziv najboljšega družabnega kulinaričnega vplivneža pa sta prejela Jernej Zver in Maja Galuf, ki ustvarjata kulinarični blog JernejKitchen. Best service by Diners Club Exclusive je podelil tudi nagrado za najboljšo postrežbo, ki jo je prejela ljubljanska Restavracija Cubo. Hiša Franko pa si je prislužila nagrado Vox populi, z največ glasov s strani javnosti.

Na koncu so bili razglašene tri najboljše restavracije v Sloveniji. Naslove najboljših TOP 3 Slovenia Restaurant Awards je prejela trojica slovenskih restavracij, Gostilna pri Lojzetu na Dvorcu Zemono, Hiša Franko in Vila Podvin.

Seznam najboljših restavracij je objavljen na uradni spletni strani izbora www.the-slovenia.com, v mapi THE SLOVENIA RESTAURANTS in v knjigi THE SLOVENIA RESTAURANTS. Regijski zmagovalci in finalisti bodo predstavljeni obširneje, vse ostale restavracije, ki jih je strokovna komisija predala v glasovanje Akademiji in širši javnosti, pa bodo pridobile oznako kot “priporočene”.