Si predstavljate izstrelitev vile s temeljev do 100 km/h v 3,8 sekunde? Če ne, potem bo odslej to enostavneje razložiti z novima Bavarcema – X5 in X6 iz oddelka M.

Obe poganja 4,4-litrski V8 motor s prisilnim polnjenjem, katerega moč znaša 441 kW (600 KM), medtem ko največji navor znaša 750 Nm. To je dovolj, da do 100 km/h pospešita v vsega 3,9 sekunde, medtem ko je najvišja hitrost omejena na 250 km/h. Slednjo do 290 sprosti M Driver’s Package. 

Pogon je speljan na vsa štiri kolesna, odlično trakcijo pa omogoča še športno nastavljen aktivni M diferencial. Za prenos izjemne moči skrbi 8-stopenjski samodejni menjalnik, ki pa ima še nekoliko zahtevnejšo nalogo, če gre za različico M Competition.

Ta namreč ponuja še več moči, in boljše performanse. S 460 kW (625 KM) ga motor do stotice požene še za desetinko hitreje, sicer pa sta oba opremljena s posebnim nadgrajenim podvozjem in zavorami. Sprednji diski merijo 390 milimetrov in jih grabijo 6-batne čeljusti, zadaj pa delo opravijo 380-milimetrski diski.

V slogu ostalih M vozil je primerno dodelana tako notranjost kot karoserija, katere agresivni videz zaključujejo kar 21-palčna sprednja platišča, medtem ko so zadaj še za palec večja.