Nova Toyota Hilux se bo kmalu predstavila z nastopaško obliko, zmogljivejšim 2,8-litrskim pogonskim sklopom, izboljšano notranjostjo ter bogatejši za sodobno multimedijsko tehnologijo.

Toyota Hilux bo osnova po legendarnem pristopu QDR (Quality, Durability, Reliability – kakovost, trpežnost, zanesljivost), s katerim Toyota že vrsto desetletij snuje svoja terenska vozila. To Hiluxa tudi globalno uvršča med najbolj priljubljene pick-upe. Od leta 1968, ko je bil prvič predstavljen, dokazuje svojo nepremagljivost in brezkompromisnost. Osvojil je severni tečaj, islandske vulkane in Antarktiko, poleg tega pa je leta 2019 slavil na legendarnem reliju Dakar.

Nov obraz poudarjajo tridimenzionalni zračnik motorja, nove sprednje in zadnje luči LED. Nova so 18-palčna strojno obdelana črna platišča in tri nove barve karoserije – rdeča, modra in bronasta. Posodobljena je tudi notranjost z novim 8-palčnim osrednji zaslon, preko katerega je možno upravljati vse funkcije multimedijskega sistema, ki je opremljen tudi s povezavama Apple CarPlay® in Android Auto™.

Seznam opreme ponuja med ostalim tudi pametni vstop, gumb za zagon motorja, satelitska navigacija, samodejna klimatska naprava, sprednji in zadnji parkirni senzorji, premijski avdio sistem JBL z 9 zvočniki in 800-wattnim 8-kanalnim ojačevalcem ter tehnologijo CLARi-Fi.


Poleg tega pa bo na voljo tudi bogat seznam dodatne opreme, ki je bila zasnovana posebej za Hilux. Izbirati bo možno med različnimi športnimi dodatki, aluminijastim pokrovom, zaklepanjem zadnjega dela, trdim pokrovom prtljažnega prostora, vtičnico 12V …

Z novim 2,8-litrskim dizelskim pogonskim sklopom zmore 204 konjskih moči 500 Nm navora, kar mu omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v 10 sekundah. Toyota obljublja povprečno porabo 7,8 l/100 km in emisije CO2 204 g/km. Z nosilnostjo 1 tone lahko vleče še 3,5 tone težak tovor, kar velja za vse karoserijske različice s štirikolesnim pogonom.

Novi Hilux prihaja na vzhodno-evropski trg v mesecu juliju, na zahodno-evropskih trgih je napovedan oktobra. V Sloveniji ga pričakujemo v začetku leta 2021.