Ljubitelji električnih vozil čakajo, da bo Tesla objavila pričetek izdelave svojih prihajajočih modelov. Elon je napovedal novi Roadster, Semi in še posebej Cybertruck. A tudi aktualna SEXY paleta je še vedno precej vroča. Poglejmo zakaj?

SEXY Teslino paleto sestavljajo Model 3, Model Y, Model X in Modes S. Vsak od teh štirih modelov je imel in še ima pomembno vlogo pri povečevanju priljubljenosti električnih vozil. Hkrati pa so postali bolj dostopni večjemu številu kupcev avtomobilov. Nedavno se je salon Tesle pojavil celo v našem glavnem mestu.

Kako pa se Teslini modeli primerjajo med sabo, ko jih postavimo za črto?

Da bi to ugotovili, je uredništvo nextmove zbralo modele Model 3 Performance, Model Y Performance, Model S Raven in Model X Raven, ter jih postavil na črto za dirko v pospeševanju. Kljub temu, da je dirka potekala na zgolj 160 metrov dolgi stezi in ne četrt milje (402m), pa popolnoma pokaže primerjavo štirih vozil.

Z mesta ima Model S Raven očitno prednost pred svojimi brati in sestrami. Model X Raven je pospeševal v razmaku nekaj avtomobilov. Čeprav ne more slediti svoji limuzinski sestri, je dejstvo, da se lahko tako dobro obnese glede na svojo velikost in težo, zelo impresivno. Nekaj dolžin avtomobila za modelom X je bil Model 3 Performance. Model 3 je dirko končal pred večjim in težjim Modelom Y.

Čeprav ti rezultati sploh niso presenetljivi, je zanimivo videti, kako se primerjajo štiri Tesle. Upamo, da se jim bosta čez nekaj let v dirki pospeševanja pridružila še Cybertruck in Roadster.