Ducati Diavel 1260 Lamborghini je zlobni motocikel, ki ga lahko uskladite z vašim Lamborghini Sianom.

Ducati Diavel 1260 ne bi bil mogoč, če julija 2012 Lamborghini ne bi kupil znamke Ducati. Obe znamki sta sicer pod okriljem VAG. Verjetno se sprašujete, čemu služi ta zveza, poleg tega, da na vsakem večjem avtomobilskem salonu znamki podpreta druga drugo. Denimo postavijo nekaj Panigalov blizu Huracanov. Ali obratno.

Zdaj, ko so avtomobilski saloni le še plod virtualnega sveta, smo ljubitelji oktanov dobili nekaj povsem bolj oprijemljivega, kar predstavlja odnos med dvema najbolj vznemirljivima imenoma v Italiji. To je Ducati Diavel 1260 Lamborghini. Lahko bi mu rekli kar dvokolesni superšportnik Sián. Vsaj v estetskem smislu.

Po Lamborghinijevih besedah ​​ta posebna izdaja “prenaša temeljne koncepte Siána FKP 37 v svet motociklov in preoblikuje komponente, ki najbolj zaznamujejo Diavel”. Serija Ducati Diavel 1260 Lamborghini bo obsegala 630 motociklov.

Brutalni motocikel po Sianu povzema nova kovana kolesa. Na sebi ima obilo karbona, lahkega materiala, ki se uporablja za odprtine za zrak, okvirja žarometov, pokrova rezervoarja in sedeža ter še veliko drugega. Diavel nosi tudi enako zeleno-zlato barvno shemo kot Sián, medtem ko 63. leta označujejo leto ustanovitve Lamborghinija. To je tudi število proizvedenih Sianov.

Sicer se strupeni Diavel ne more pohvaliti z V12 motorjem spojenim s hibridnim sistemom ali 807 ”konjiči”. Toda, motocikel vseeno premore spodobnih 159 konjskih moči, kar je za pogan 244 kg več kot dovolj. Zgovoren podatek je, da za četrt milje potrebuje manj kot 10 sekund. To bi moralo biti dovolj hitro, da lahko upraviči svoj izvor?