Novi Dacia Sandero je v izboru za najboljše avtomobile leta 2021 britanske specializirane revije What Car? dobil priznanje kot »najboljši mali avtomobil«.

Novi Dacia Sandero – korenito posodobljena tretja generacija tega uspešnega modela – je v letošnjem izboru letnih nagrad revije What Car? prejel že drugo in tokrat najvišje priznanje: »avtomobil leta 2021«.

Urednik priznane britanske specializirane revije in spletnega mesta za pomoč pri nakupu novega avtomobila Steve Huntingford je ob objavi letošnjega skupnega zmagovalca dejal: »Sandero je udoben, prijeten za vožnjo, dobro opremljen in zelo prostoren, zato bi bil vreden upoštevanja tudi, če bi stal toliko kot večina njegovih tekmecev. Vendar ni tako, seveda. Je absolutno ugoden nakup in izstopajoč dosežek.«

Vincent Tourette, izvršni direktor Skupine Renault UK, je dejal: »Ponujanje najboljšega razmerja med uporabno vrednostjo in ceno je seveda jedrna vrednota znamke Dacia. Ampak z Novim Sanderom je to dopolnjeno s funkcijami in občutenjem vožnje, ki je na višji ravni od mnogih veliko dražjih tekmecev. Da je Novi Sandero zmagal v skupni uvrstitvi in v boju s tako impresivnimi tekmeci, je resničen dosežek v britanski zgodbi o uspehu znamke Dacia.«

Dacia je v letošnjem izboru dobila še priznanje za model Duster kot »najboljši nakup glede na vrednost«, ki je letos vključen v kategorijo »najboljši družinski športni terenec«.

Novi Sandero je v Sloveniji že možno naročiti. Cena z DDV sega od 8.990 evrov (Access SCe 65) do 12.290 evrov (Comfort TCe 90 ali ECO-G 100).