Tesla je osvežila modela S in X ter jima vstavila tri elektromotorje. Pogonski sistem Plaid z več kot 1.000 konji bo poskrbel za vratolomne pospeške. Dobesedno.

Poglavitna zadeva Modela S in Modela X je nov pogonski sistem Plaid, sestavljen iz treh elektromotorjev in skupno močjo 1.020 KM. Ta bo Modelu S omogočil izstrelitev do stotice v 2,1 sekunde. Končna hitrost naj bi znašala kar 322 km/h.

Večji Model X bo do stotice potreboval še vedno zavidljivih 2,6 sekunde in dosegel maksimalnih 262 km/h. Komur to ne bo dovolj, lahko izbere Modelu S z oznako Plaid+, pri katerem moč zraste na 1.100 KM. Z močjo pride rekorden pospešek v manj kot 2 sekundah in neverjetnih 837 kilometrov dometa. V standardni Plaid obliki lahko Modela S in X z enim polnjenjem prevozita 628 oziroma 547 kilometrov.

Med drugim prenova v povezavi s pogonskim sklopom prinaša novo tehnologijo baterij, kar bo izboljšalo učinkovitost njihovega delovanja, povečalo hitrost polnjenja in vzdržljivost v vseh razmerah. Z izjemo Plaidov je v ponudbi pri obeh modelih ostala le še izvedenka s podaljšanim dometom »Long Range«, katero sestavljata dva elektromotorja z avtonomijo do 663 kilometrov pri Modelu S in 580 kilometrov pri Modelu X.


Vsi so bili deležni rahle osvežitve zunanjega oblikovanja z novim sprednjim odbijačem, širšimi pragovi, izrazitejšim zadnjim difuzorjem in novimi platišči, osrednja točka pa je drzna prenova kabine.

Največ začudenja je pritegnil volan, ali bolje rečeno pilotsko krmilo po vzoru Kitt-a. Poleg tega je v kabini še nov horizontalno postavljen 17-palčni širokokotni zaslon, ki ga lahko zaradi lažje uporabe nagnemo proti vozniku ali sovozniku. Med drugim so dodali še 8-palčni informacijski zaslon na zadku sredinske konzole, s katerim se lahko poigrajo zadnji potniki.

Serijsko prejmemo ambientalno osvetlitev, tri-področno klimatsko napravo in 960 W audio sistem z 22-zvočniki ter aktivnim izenačevanjem hrupa.

Model S Long Range bo na voljo za 89.990 evrov, s pogonskim sistemom Plaid za 119.990 evrov. Vratolomni Plaid+ bo stanl vsaj 140.990 evrov. Model X Long Range se prične pri 99.990 evrih in 119.990 evrih za izvedenko Plaid.