V Slovenijo je zapeljal Mercedes-Benz EQV. Električni kombi bo ponujen v bolj premijski EQV različici ter tisti malo manj, e-Vito.

S svojo električno zasnovo je Mercedes-Benz EQV namenjen prevozom ”zahtevnejših” potnikov oziroma zasebnim uporabnikom. Oblikovno se novinec od običajnega V razlikuje po drugačni sprednji maski, modrih oznakah EQ in še nekaterih podrobnostih.

Na voljo je v dolžini 5,14 metra ter 5,37 metra. V notranjosti je nameščenih 8 sedežev. Komercialno naravnan e-Vito Tourer jih ponuja 9.. EQV se pohvali z bogato serijsko opremo in še precej več doplačili. Konfiguracija sedežev je zelo podobna običajnemu V, vključno z luksuzno šest-sedežno različico.

Za pogon skrbi električni motor s 150 kW (204 KM) in 362 Nm navora. Ob bateriji kapacitete 90 kWh, EQV obljublja do 357 km dosega, medtem ko e-Vito Tourer do 361 km. Z največjo močjo polnjenja 110 kW je baterijo mogoče od 10 do 80 odstotkov napolniti v 45 minutah. Največja hitrost je v prid zmernejši porabi omejena na 140 km/h oziroma opcijsko na 160 km/h.

Omeniti velja še pet stopenj rekuperacije, in specifične storitve povezljivosti (predogrevanje na polnilnici, vključevanje v mreže polnilnic mercedes me charge in ionity…).

Cene električnega kombija z zvezdo na nosu se začenjajo pri 77.277 evrih za EQV oziroma pri 69.930 evrih za e-Vita Tourer. V letošnjem letu naj bi na naše ceste zapeljalo okoli deset vozil.