Bentley predstavlja najzmogljivejšega pri hiši tudi v »convertible« različici. Ta ohranja vse tiste prvine, ki jih zagotavlja kupe.

Gre torej za najbolj zmogljivega pri britanski znamki športnih in razkošnih štirikolesnikov Bentley. Motor temelji na VAG-ovem šestlitrskem W12 TSI agregatu s 659 KM in 900 Nm navora. Za mirnost vozila ob zavojih bosta skrbela štirikolesno krmiljenje ter elektronski diferencial na zadnji osi.

Zmogljivost pod motornim pokrovom so pri Bentleyju lično zapakirali v agresivno-športno podobno, rahlo prikrito z unikatnimi zunanjimi ter ambientalnimi dekorativnimi elementi. Izstopajo kovana 22-palčna Speed platišča, z lično kromirano obrobo obdana oba boka vozila katerih linije se združijo na zadku ter možnost izbire premične strešne barve v kar sedmih odtenkih. Angleži so zatrdili, da je zvočna izolacija kabine primerljiva s kupejem pretekle generacije Continentala GT, kar je v svetu kabrioletov prava redkost.

Možnosti osebne prilagoditve številne in pravzaprav omejene le na vaš bančni račun. Več pa lahko preverite na uradni spletni strani Bentley Motors.

Continental GT Speed: Najhitrejši Bentley doslej