Volkswagen je pripravil prenovo šeste generacije Pola, z več sodobnejše tehnologije in oblikovanjem v slogu večjega Golfa 8. Osveženi Polo bo prodajno pot začel v drugi polovici letošnjega leta, obljubljena strupena različica GTI pa je napovedana za leto 2022.

Čeprav je osnovna silhueta avtomobila enaka tisti iz leta 2017, po novem Polo izstopa s kompletno preoblikovanim obrazom, novim odbijačem, novima LED žarometoma, prvič na voljo v matrični tehnologiji in obvezno dnevno osvetlitvijo vzdolž maske.

Na zadku lahko opazimo spremenjen odbijač, nove luči z aktualnim svetlobnim zapisom in lažna zaključka izpuha pri R-Line. Zunanjost bodo po pričakovanju dopolnila nova oblikovanja platišč in prenovljena paleta karoserijskih barv.

V notranjosti je najbolj opazna noviteta nov volan. Ta ohranja fizične gumbe, medtem ko je fizično upravljanje izgubila nadzorna enota klimatske naprave. Nad njo se nahaja informacijski sistem z novo programsko opremo. Vstopni model prejme 6,5-plačno enoto, opcijska ostajata 8-palčna in prvič do sedaj 9,2-palčna. Obe sta obogateni z Volkswagnovo We Connect storitvijo in brezžično povezavo z Apple CarPlay ter Android Auto.

Polo ob prenovi prejema funkcijo Travel Assist, delno avtonomen sistem vožnje poznan iz najnovejšega Golfa in Passata. Pri malčku so sistem poimenovali IQ Drive Travel Assist, prevzame pa lahko celoten nadzor vozila, krmiljenje, pospeševanje, zaviranje, vse do popolne zaustavitve pri modelu s samodejnim menjalnikom ali do hitrosti 30 km/h pri tistih z ročnim.

Če se obrnemo še na motorno paleto, le ta bo sprva precej preprosta, zastopa jo praktično enak litrski trivaljni bencinar v različnih konfiguracijah. Osnovni atmosferski bo nudil 80 KM, turbinsko podprta TSI pa zmoreta 95 ali 110 KM. Kot pri prenovljeni Seat Ibizi četrto različico poganja stisnjen zemeljski plin, pri tej je moč odmerjena pri 90 konjih. Vse razen najmočnejše izvedben bodo povezane s petstopenjskim ročnim menjalnikom, ob doplačilu tudi s sedemstopenjskim DSG menjalnikom.

Polo Harlequin: Barvit povratek mestnega malčka