Pri francoskem podjetju Alpine, ki že nekaj let deluje pod okriljem Renaulta, so pripravili ekskluzivno različico modela A110, ki so mu dodali končnico Légende GT 2021.

Ta temelji na modelu A110S, kar pomeni, da ima v nedrjih nameščen 1,8-litrski prisilno polnjeni agregat z 292 KM in 320 Nm navora, vendar se ne vrti vse le okoli športnosti temveč tudi udobja. To kar naj bi vozilo tipa Grand Tourisme nudilo – športnost in prestiž.

Alpine A110 Légende GT 2021 je nekakšno nadaljevanje lani predstavljene različice Alpine Légende GT s šibkejšim agregatom. Letošnja, če jo lahko tako imenujemo, bo poleg zmogljivejšega pogona na voljo v dveh povsem novih karoserijskih odtenkih z dodanimi nekaj samosvojimi elementi. Prva kombinacija združuje merkurjevo sivo zunanjo barvo s črnim notranjim usnjenim oblazinjenjem ter sivi šivi, naslednja pa je možna abyss (ang. brezno) modra karoserijska barva z jantarjevo rjavim usnjem v notranjosti. Čedni kombinaciji, ki bosta oplemeniteni z nekaj ekskluzivnimi emblemi ter izdatno opremo, ki je v A110 na voljo le za doplačilo.

https://www.youtube.com/watch?v=xSuSGagT-mU

Kot že omenjeno je v pogonu vpreženih skoraj tristo žvinčet, ki lahkega Alpine A110 Légende GT 2021 do kilometrske stotice požene v zgolj 4,4 sekunde in ne upeha vse do najvišje hitrosti 250 km/h. Glede dinamike naj ne bo dvoma, saj končna masa komaj presega tono in sto kilogramov, za piko na i pa vsekakor poskrbi samodejni menjalnik z dvema sklopkama.

Alpine A110 Légende GT 2021 z zmogljivim pogonom, ekskluzivno podobo in bogato ter udobju podrejeno opremo vsekakor opravičuje svojo GT značko. V prodajni uspeh omejene serije ni dvoma, da bi prišli v širši izbor pa morate pripraviti vsaj 72 tisočakov.

Pozdravimo novega Renaultovega športnika, ki napada Porsche Caymana!