Ford je s pomočjo socialnih omrežij in 275 tisoč oboževalcev znamke oblikoval omejeno serijo nabrušene malčice Puma ST. Zanimiva stvaritev po izboru ljudstva sliši na ime Gold Edition, glasovanje je potekalo na socialnih platformah Twitter in Instagram.

Ljudstvo je odločalo o številnih podrobnostih na avtomobilu in navsezadnje pri imenu – pri slednjem je bila ponujena še oznaka 24K Edition. Končen oblikovni rezultat čisto po naključju spominja na klasično črno in zlato poslikavo, kakršno je leta nosila Lotusova ekipa Formule 1. Oboževalci so izbrali satenasto zlata platišča in zlate črte preko črne karoserijske barve. Zraven so se vmešale še rdeče obarvane zavorne čeljusti. Podoben slog se nadaljuje v notranjosti z zlatimi šivi, zlato obarvanimi črtami na sedežih in okraski armature iz imitacije karbona.

https://www.youtube.com/watch?v=N4Y4F2oGn8s

Gold Edition je mehansko nespremenjen, še vedno uporablja 1,5-litrski turbinsko podprt trivaljni bencinski motor z 200 KM in 320 Nm navora. Pogon je speljan na sprednji kolesni par, pospešek do stotice traja 6,7 sekund, končna hitrost pa znaša 220 km/h. Posebna izdaja Ford Pume ST bo v omejenem številu na voljo porti koncu letošnjega leta.

Amko Leenarts, vodja oblikovanja pri Ford Europe, je dejal: »Da bi za naše zveste oboževalce ustvarili nekaj resnično posebnega, smo se odločili za sodoben pristop soustvarjanja Pume ST Gold Edition. Število glasov kaže, kako angažirane so naše stranke – in da imajo odličen okus. Bistvo je v podrobnostih, s to posebno izdajo so naši oboževalci ustvarili resnično zaželen izdelek.«